Pittige champignons met knoflook

  • Vegetarisch, Tussendoortje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-11-2012

Lekker gebakken champignons doordrongen met knoflook en rode peper. Heerlijk als tussendoor of als tapas.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250gr champignons (of andere paddestoelen)
4 eetlepels olijfolie of 50gr roomboter
3 (grote) tenen knoflook
1/4 rode peper (zonder zaadjes) of 1 flinke eetlepel tabasco
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes, koekenpan, spatel.

Voorbereiding

Als het grote champignons zijn snij ze in 4 stukken laat ze anders heel. Verwijder wel de zwarte stukjes van de champignons met een borsteltje of gewoon met de hand.

Pel de tenen knoflook, snij ze in de lengte doormidden en snij er plakjes van. (NIET IN DE KNOFLOOKPERS!!)

Neem een stuk van de rode peper, snij die in de lengte door de helft haal de zaadjes weg en snij de pepertjes heel fijn in plakjes of stukjes. Tip: was je handen gelijk :)

Bereidingswijze

Zet tijdens de voorbereiding een koekenpan op het vuur. Zodra de pan lekker heet is doe je de olijfolie of de roomboter in de pan. Laat het (eventueel eerst smelten en) lekker heet worden.

Doe de (gesneden) champignons in de pan en bak ze in 2-3 minuten lekker aan zodat ze een beetje bruinig worden. Doe vervolgens de plakjes knoflook en de gesneden rode peper erbij en laat het nog (al roerend) 1.5 minuut doorbakken. Als je tabasco gebruikt let dan op dat je alle champignons volledig in het olie/vet omschept zodat overal de smaak aan gaat zitten.

Serveertip

Serveer het eventueel in een bakje met sateprikkertjes als tapas of in plaats van nootjes.
Of rooster een stukje brood en doe de champignons + olie/boter over het broodje.

Ik vind het warm het lekkerst maar als je over hebt is het koud ook heerlijk, vooral de dag erna!

Als je voor meer dan 2 personen wilt maken neem van alles het dubbele of 3 keer en als je het pittiger wilt dan doe je gewoon wat meer rode peper / tabasco erin.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten