Lamsspiesjes met yoghurtsaus

  • Fusion,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 09-11-2012

Heerlijk als tapas maar met wat aankleding ook heel geschikt als voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de spiesjes
8 satéstokjes, 15 min in water gelegen
2 lamsfilets (300-400g)
Olie
Peper en zout

Voor de yoghurtsaus
3 grote eetlepels griekse yoghurt
1/2 eetlepel mayonaise
1 citroen
1 eetlepel honing
1 theelepel gedroogde munt
Peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de filets in kleine gelijke blokjes, meng er een scheut olie en wat peper en zout doorheen. Rijg aan de spiezen.
Als de spiezen op kamertemperatuur zijn gaat de grillpan op het vuur. Leg de spiezen pas op de grill als deze goed heet is. Gaar de filets niet door en door. Dat is zonde.

Maak vooraf de yoghurtsaus.
Rasp ongeveer een theelepel schil van de citroen. Voeg dit samen met alle overige ingrediënten. Als de honing te stevig is, verwarm deze dan zodat er geen suikerkristallen in de saus ontstaan.

Geniet!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten