1. Home
  2. Recepten
  3. Gruyere kaas
  4. Provencaalse tomaten uit de oven

Provencaalse tomaten uit de oven

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2012

Ingrediënten 4 personen


6-8 rijpe tomaten. Tros, roma, vlees (wat je hebt)
150 gr witte broodkruimels (witbrood of stokbrood)
2 bosuitjes of lente uitjes (helemaal in stukjes)
2 el basilicum (fijn gesnipperd)
2 el platte peterselie (fijn gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijn gesnipperd)
½ el verse tijm (fijn gesnipperd)
Zeezout
Zwarte peper
Olijfolie (goede)
60 gr geraspte Gruyere kaas


Verder heb je nodig


Kleine ovenschaal


Provencaalse tomaten

uit de oven in kleine schaal, heerlijk!

uit de oven in kleine schaal, heerlijk!

Heerlijke gevulde tomaten die je doen denken aan de zomer en de provénce. Bomvol smaak en een prima bijgerecht bij allerlei gerechtjes. Bovendien is het een vitaminebommetje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Warm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180 graden)

Bereidingswijze

Snij de tomaten doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Neem een kleine ovenschaal en zet de halve tomaten er in. Neem een schaaltje en meng de broodkruimels, de bosuitjes, basilicum, peterselie, tijm en een theelepel zeezout. Besprenkel de tomaten voorzichtig met zout en zwarte peper. Vul de holtes met het mengsel. Bak ze nu 15 minuten in de oven in de schaal, doe dan de Gruyere er op (de kaas), besprenkel met de olijfolie en bak ze nog enkele minuten totdat de kaas is gesmolten. Warm en koud heerlijk!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Bij vanalles, pasta, kip, vlees, vis, aardappel en rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top