Coq au Riesling (gestoofde kip in Riesling)

  • Frans, Streekgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2012
  • Coq au Riesling (gestoofde kip in Riesling)

    Coq au Riesling (gestoofde kip in Riesling)

    Coq au Riesling (gestoofde kip in Riesling)

Dit is een andere versie van `Coq au Vin` maar dan uit de Franse Elzas! Wist ik veel dat daar een apart recept voor was, maar ik kwam het tegen in een oud Duits blad, dan word je nieuwsgierig en ga je proeven. Ik moet zeggen dat het verrassend is. Erg lekker voor de mensen die van kip houden. Dus als je van kip houd ga het proeven want de smaaksensatie is geweldig. De hoeveelheid kip voor grote eters kun je misschien beter opvoeren tot 1,5 kilo als het om 4 personen gaat. Wij met z`n tweetjes eten ons hiermee (zoals onderstaand) volledig rond en is er ook nog iets over voor dag twee. Nog lekkerder, maar dat geldt voor bijna alle stoofjes. Elke streek in Frankrijk heeft wel wat, z`n eigen recept of ding. Neem nou bijvoorbeeld Elzasser zuurkool dat is ook zoiets. Een enorme `bourgondische` schranspartij die ik er nog wel eens goed opzet als ik dat weer eens maak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,2 kg drumsticks (of kippendijen of kipkarbonades)
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook (fijn)
250 gr gerookte spekblokjes
1 dikke prei (in fijne halve ringen)
3 blaadjes laurier
250 gr oesterzwammen (paddenstoelen)
1 fles (750 ml) Riesling
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Takje rozemarijn
Bosje dille gesnipperd
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 818,39 kcal
Koolhydraten 15,51 g
Eiwitten 69,33 g
Vetten 37,59 g
Benodigdheden
Stoofpan, braadpan, slowcooker

Bereidingswijze

Neem een goede braad- of stoofpan, doe de olijfolie er in. Zet de gesneden prei aan met knoflook, de oesterzwammen, spekblokjes en de laurierblaadjes. Voeg de kip toe en bak rondom even bruin. Doe de fles Riesling, de (witte) wijn erbij, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Laat een uurtje pruttelen totdat de kip gaar is. Leg de kip met de groente, paddenstoelen en gesnipperde dille op een bord, voeg het bijgerecht toe, het takje rozemarijn en je weet niet wat je proeft. Heel eenvoudig, maar erg lekker!

Bron

Oud Duits knipsel uit kookblad en aangepast

Serveertip

Lekker met PROVENCAALSE TOMATEN, noedels, pasta (penne) of gekookte aardappels, kies maar uit. Uiteraard drinkt men er Riesling bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

buxtehude2 avatar
buxtehude2 28-07-2017

Ja, ditis lkeer, maatr het kan nog veel lekkerderder. Neem ten eerste een haantje. Als je zoekt, vind je ze. Dan: marineer het haantje in stukken met de groenten minstens 24 uur in de wijn. Haantjes vlees heeft veel meer smaak dan kip, maar is ook droger, vandaar de wijn. Droog haantje en bestrooi met bloem. Aanbakken tot mooi bruin. Dan groenten en wijn erbij en aan de kook brengen. Lekker lang laten pruttelen en pas tegen het einde champignons en spek erbii. FlesRisling opentrekken en smullo molto! Gerard

buxtehude2 avatar
buxtehude2 28-07-2017

Ha, ja, dit is lekker, maar het kan nog veel lekkerderder.

estherbakermans avatar
estherbakermans 14-01-2013

hallo alex ik ben je recept aan het maken ik vind het erg jammer dat ik hier geen verse dille en rozemarijn kan krijgen dus tot mijn spijt moet ik uitwijken naar gedroogd maar ondanks dat ruikt het erg goed een echt thuis gevoel krijg ik ervan ik denk dan ook als mijn oudste zoon de kip fanaat thuis komt van zijn werk erg blij is met jou gerecht groetjes esther

gipskruid avatar
gipskruid 14-12-2012

Wij hebben je recept gister gegeten en het was zalig!!!

wagentje1 avatar
wagentje1 21-11-2012

Hier krijg ik een vakantie gevoel van en het lijkt me ook heel lekker, gauw meegenomen dus.

reisgewijs avatar
reisgewijs 16-11-2012

Lijkt me heel lekker. Wat moet je met de 250 gr gerookte spekblokjes doen? Dit staat niet in de bereiding vermeld.

ger1958 avatar
ger1958 15-11-2012

Mooi Recept Alex !! Voor mijn gevoel in balans en met de juiste Ingrediënten. Deze neem ik dan ook graag weer mee van je.

alidada avatar
alidada 10-11-2012

Ik heb nog nooit dit recept gezien, laat staan gemaakt. Ziet er lekker uit en ik neem het mee. Groetjes, Louise

adeline43 avatar
adeline43 09-11-2012

Ook dit ziet er smakelijk uit, neem het mee. Bedankt, groetjes

ArualB avatar
ArualB 09-11-2012

Dat ziet er weer heerlijk uit Alex! Meegenomen dus! Bedankt en groetjes, Laura

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten