1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Coq au Riesling (gestoofde kip in Riesling)

Coq au Riesling (gestoofde kip in Riesling)

  • Frans, Streekgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2012

Ingrediënten 4 personen


1,2 kg drumsticks (of kippendijen of kipkarbonades)
2 el olijfolie
3 teentjes knoflook (fijn)
250 gr gerookte spekblokjes
1 dikke prei (in fijne halve ringen)
3 blaadjes laurier
250 gr oesterzwammen (paddenstoelen)
1 fles (750 ml) Riesling
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Takje rozemarijn
Bosje dille gesnipperd


Verder heb je nodig


Stoofpan, braadpan, slowcooker


Elzasser Coq au Vin

Maar dan anders, gestoofd in Riesling, heerlijk!

Maar dan anders, gestoofd in Riesling, heerlijk!

Dit is een andere versie van `Coq au Vin` maar dan uit de Franse Elzas! Wist ik veel dat daar een apart recept voor was, maar ik kwam het tegen in een oud Duits blad, dan word je nieuwsgierig en ga je proeven. Ik moet zeggen dat het verrassend is. Erg lekker voor de mensen die van kip houden. Dus als je van kip houd ga het proeven want de smaaksensatie is geweldig. De hoeveelheid kip voor grote eters kun je misschien beter opvoeren tot 1,5 kilo als het om 4 personen gaat. Wij met z`n tweetjes eten ons hiermee (zoals onderstaand) volledig rond en is er ook nog iets over voor dag twee. Nog lekkerder, maar dat geldt voor bijna alle stoofjes. Elke streek in Frankrijk heeft wel wat, z`n eigen recept of ding. Neem nou bijvoorbeeld Elzasser zuurkool dat is ook zoiets. Een enorme `bourgondische` schranspartij die ik er nog wel eens goed opzet als ik dat weer eens maak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een goede braad- of stoofpan, doe de olijfolie er in. Zet de gesneden prei aan met knoflook, de oesterzwammen, spekblokjes en de laurierblaadjes. Voeg de kip toe en bak rondom even bruin. Doe de fles Riesling, de (witte) wijn erbij, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Laat een uurtje pruttelen totdat de kip gaar is. Leg de kip met de groente, paddenstoelen en gesnipperde dille op een bord, voeg het bijgerecht toe, het takje rozemarijn en je weet niet wat je proeft. Heel eenvoudig, maar erg lekker!

Serveertip

Lekker met PROVENCAALSE TOMATEN, noedels, pasta (penne) of gekookte aardappels, kies maar uit. Uiteraard drinkt men er Riesling bij.

Bron

Oud Duits knipsel uit kookblad en aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top