Zuurkoolschotel met gehakt

  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr rundergehakt
100 gr spekblokjes
2 niet te grote uien, gesnipperd
1 glas rode wijn
1 blikje tomatenpuree
zout,peper en wat gedroogde tijm
300 gr zuurkool
40 gr geraspte kaas
ca. 50 gr boter
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de over voor op 200ºC.

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes glazig in een koekenpan en voeg dan
het gehakt en de gesnipperde uien toe. Zorg dat het gehakt rul wordt.
Blus het geheel met het glas rode wijn. Voeg hierna de tomatenpuree
en de kruiden toe.
Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van het gehaktmengsel
over de bodem.
Schep de zuurkool eroverheen en bedek met het overige gehaktmengsel.
Strooi de kaas en blokjes boter eroverheen.

Zet de ovenschaal 45 minuten in het midden van de oven.

Bron

dutchpot.nl/

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

will_s avatar
will_s

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten