Kerst: Kies uit sausjes + marinades; smullen en voor elk wat

  • Internationaal, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-11-2012
  • Kerst: Kies uit sausjes + marinades; smullen en voor elk wat

    Kerst: Kies uit sausjes + marinades; smullen en voor elk wat

    Kerst: Kies uit sausjes + marinades; smullen en voor elk wat

... en voor elk wat wils!

Marinade en sausjes:
Vlees, vis en kip krijgen een byzondere smaak wanneer je ze een tijdje laat marineren. Het is een kleine moeite, maar geeft met name aan "het koken aan tafel"een extra culinaire dimensie!

Deel dit recept

Ingrediënten

6 eetl. zonnebloemolie
2 knoflooktenen uit de knijper
2 eetl. vloeibare honing
2 eetl. ketjap asin



    Gember-marinade


    4 eetl. zonnebloemolie
    4 eetl. ketjap asin
    2 eetl. vloeibare honing
    1 eetl. citroensap
    1 theel. korianderpoeder(ketoembar) of 1 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
    1 theel. gemberpoeder of djahé



    Bereiding van beide marinades:
    Roer de genoemde ingrediënten in een kom door elkaar. Leg het vlees in de kom en schep vlees en marinade goed door elkaar. Laat minstens 1 uur marineren.



    Sausjes bij groenten, vlees, kip en kalkoen, stokbrood etc.



    Pittige mosterdpeterseliesaus



    125 ml. zure room
    4 eetl.Dijon mosterd
    2 eetl. fijngehakte peterselie
    2 eetl. fijngeknipte bieslook
    versgemalen peper

    Bereiding:
    Roer alle ingrëdienten in een kom door elkaar



    Zoetzure saus

4 plakken ananas (uit blik)
250 ml. chilisaus (uit een fles)
2 eetl. citroensap

Bereiding:
Hak de ananas in piepkleine stukjes. Roer de ananas, chilisaus en citroensap door elkaar. Gebruik eventueel een staafmixer om de ananas te pureren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kommen:staafmixer; garde;

Bereidingswijze

Bereidingstijd per marinade of sausje circa 10 minuten

Bron

heb deze recepten al heel lang

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten