Kerst: Kies uit sausjes + marinades; smullen en voor elk wat
- Internationaal, Saus/dressing
- 10-20 min.
- Geplaatst op 08-11-2012
... en voor elk wat wils!
Marinade en sausjes:
Vlees, vis en kip krijgen een byzondere smaak wanneer je ze een tijdje laat marineren. Het is een kleine moeite, maar geeft met name aan "het koken aan tafel"een extra culinaire dimensie!
Ingrediënten
6 eetl. zonnebloemolie
2 knoflooktenen uit de knijper
2 eetl. vloeibare honing
2 eetl. ketjap asin
Gember-marinade
4 eetl. zonnebloemolie
4 eetl. ketjap asin
2 eetl. vloeibare honing
1 eetl. citroensap
1 theel. korianderpoeder(ketoembar) of 1 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
1 theel. gemberpoeder of djahé
Bereiding van beide marinades:
Roer de genoemde ingrediënten in een kom door elkaar. Leg het vlees in de kom en schep vlees en marinade goed door elkaar. Laat minstens 1 uur marineren.
Sausjes bij groenten, vlees, kip en kalkoen, stokbrood etc.
Pittige mosterdpeterseliesaus
125 ml. zure room
4 eetl.Dijon mosterd
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 eetl. fijngeknipte bieslook
versgemalen peper
Bereiding:
Roer alle ingrëdienten in een kom door elkaar
Zoetzure saus
4 plakken ananas (uit blik)
250 ml. chilisaus (uit een fles)
2 eetl. citroensap
Bereiding:
Hak de ananas in piepkleine stukjes. Roer de ananas, chilisaus en citroensap door elkaar. Gebruik eventueel een staafmixer om de ananas te pureren
Benodigdheden
Kommen:staafmixer; garde;Bereidingswijze
Bereidingstijd per marinade of sausje circa 10 minuten
Bron
heb deze recepten al heel lang
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties