Stamppot Andijvie met Pesto a la Marijn

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2012

Holland meets Italie

Deel dit recept

Ingrediënten
1,5 kilogram aardappelen
250 mL melk
1 klontje boter
2 eetlepels pesto
400/500 gram andijvie
250 gram spekjes
1 paprika
een halve pot zongedroogde tomaatjes op olie
50 gram Parmezaanse kaas
Peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pureestamper

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Snijd de paprika in blokjes.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten gaar.
Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan. Voeg als de spekreepjes bijna gaar zijn de stukjes paprika toe.
Laat na het meebakken van de paprika de spekjes en paprikablokjes goed uitlekken in een vergiet of op een stukje keukenpapier.

Pureer met een stamper de aardappelen. Voeg de melk, boter en de pesto toe. Goed roeren tot een mooie puree (maar hoeft niet perfect glad te zijn, er mogen best nog wat kleine stukjes aardappel in zitten).
Zet de pan met de puree op een laag vuurtje en voeg de andijvie (die zal slinken), paprika, spekjes, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas toe. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten