1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Linzensoep
  5. Linzensoep

Linzensoep

Door: helenafl

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-11-2012

Ingrediënten 2 personen


-1 beker linzen
-5 bekers water
-Stuk (runder of lams)schenkel
-Grote winterpeen in blokjes
-Een pastinaak in blokjes
-Een witte wortel in blokjes (mits verkrijgbaar anders vervangbaar door nog een winterpeen, ik haal de witte wortel vaak bij een Turkse supermarkt)
-1 prei in ringen
-2 a 3 teentjes knoflook ik kleine stukjes
- een ui, gepeld en gehalveerd
-5 laurierblaadjes
-theelepel basilicum
-halve theelepel dragon
-theelepel thijm
-boullionblokje
-peper
-optioneel: voor eventuele pit: een paar druppels tabasco


Verder heb je nodig


Pan, mes, snijplank, lepel


Heerlijke smaakvolle linzensoep
Kan ook als vegetarisch gerecht gemaakt worden, als de schenkel weggelaten wordt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de schenkel met het water in een pan en breng het aan de kook.
Ondertussen kun je de groenten schoonmaken en snijden.

Bereidingswijze

Als de schenkel ongeveer een half uur geeft gekookt, kunnen de linzen in de pan. Breng opnieuw aan de kook en voeg alle overige ingrediënten toe. Laat het minstens een uur zachtjes pruttelen op een laag vuurtje. Let af en toe op of het water niet geheel verwijnt, mocht het nodig zijn voeg dan wat extra water toe.

Haal, als de linzen gaar zijn, de schenkel eruit en haal het vlees eraf, snij dit in kleine stukjes en roer het door de soep. Haal ook de laurierblaadjes uit de soep.

Serveertip

Lekker met een stukje stokbrood.
Eet smakelijk!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenafl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top