runder- of lamsstoofpotje met abrikozen
- Marokkaans, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 07-11-2012
Ingrediënten 2 personen
6 ons lams of rundvlees in blokjes van 3X3 cm (lamsschouder of riblappen),half blikje tomatenblokjes,
1 ui (in blokjes),
1 teentje knoflook (fijn gesneden),
halve liter runderbouillon van een blokje,
7 gedroogde abrikozen,
borrelglaasje port,
chilipoeder (naar smaak),
djinten (naar smaak),
40 gram braadboter en een scheutje olijfolie
Bereidingswijze
De blokjes vlees bestrooien met chilipoeder en djinten, aanbraden in de boter en de olie. Uit de pan halen, en in het vet de ui fruiten, ook de knoflook. Vervolgens het halve blik tomatenblokjes er bij en even mee bakken. Halve liter bouillon er bij en de gedroogde abrikozen (in drieen gesneden) er bij. Scheutje port, en alles aan de kook brengen. Het vlees er weer bij doen, en het geheel 2 tot 4 uur zacht laten pruttelen tot het vlees mooi zacht is.
Serveertip
Heerlijk met couscous, bijvoorbeeld deze:
http://www.smulweb.nl/recepten/1404760/Couscous-met-kikkererwten
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties