Spicy Kiptaco`s

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Als je dit recept gaat maken en je hebt (kleine) kinderen, laat dan voor hen de pepers weg (extra pan gebruiken) en vervang die door iets anders, bv ananasstukjes. Heerlijk pittige taco`s waar je het echt wel warm van krijgt...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el (vloeibare) boter of olijfolie
400 gr kipfilet (in smalle reepjes)
2 Spaanse pepers (in de lengte gehalveerd, in reepjes)
1 ui (in halve ringen)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 rode paprika (in reepjes)
1 el paprikapoeder
8 tacoschelpen
200 gr ijsbergsla met tuinkruiden
1 avocado (in plakjes gesneden)
125 gr zure room
4 el koriander of peterselie (fijngesneden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan of hapjespan, bakplaat

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200grC.

Bereidingswijze

Verwarm de boter of olie in de pan en bak hierin de kipreepjes met de peperreepjes, ui en knoflook een minuut of 5 rustig gaar. Voeg dan de paprikapoeder en de paprikareepjes toe en bak die een paar minuten mee. Verwarm de tacoschelpen op de bakplaat 2 a 3 minuten in de oven en vul ze met de ijsbergsla, kipreepjes-mengsel en de avocadoschijfjes. Als laatste een flinke toef zure room erop met wat koriander of peterselie erover gestrooid en je kunt het opdienen!

Bron

Allerhande, maar wel ietsje aangepast

Serveertip

Leg op elk bord 2 gevulde taco`s met evt nog wat extra tomaten- of komkommersalade en/of rijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Delarosa avatar
Delarosa

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten