Spicy Kiptaco`s
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Als je dit recept gaat maken en je hebt (kleine) kinderen, laat dan voor hen de pepers weg (extra pan gebruiken) en vervang die door iets anders, bv ananasstukjes. Heerlijk pittige taco`s waar je het echt wel warm van krijgt...
Ingrediënten 4 personen
3 el (vloeibare) boter of olijfolie400 gr kipfilet (in smalle reepjes)
2 Spaanse pepers (in de lengte gehalveerd, in reepjes)
1 ui (in halve ringen)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 rode paprika (in reepjes)
1 el paprikapoeder
8 tacoschelpen
200 gr ijsbergsla met tuinkruiden
1 avocado (in plakjes gesneden)
125 gr zure room
4 el koriander of peterselie (fijngesneden)
Benodigdheden
Koekenpan of hapjespan, bakplaatVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200grC.
Bereidingswijze
Verwarm de boter of olie in de pan en bak hierin de kipreepjes met de peperreepjes, ui en knoflook een minuut of 5 rustig gaar. Voeg dan de paprikapoeder en de paprikareepjes toe en bak die een paar minuten mee. Verwarm de tacoschelpen op de bakplaat 2 a 3 minuten in de oven en vul ze met de ijsbergsla, kipreepjes-mengsel en de avocadoschijfjes. Als laatste een flinke toef zure room erop met wat koriander of peterselie erover gestrooid en je kunt het opdienen!
Bron
Allerhande, maar wel ietsje aangepast
Serveertip
Leg op elk bord 2 gevulde taco`s met evt nog wat extra tomaten- of komkommersalade en/of rijst.