1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Spitskool-gehaktrolletjes met champignonsaus

Spitskool-gehaktrolletjes met champignonsaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2012

Ingrediënten 4 personen


Grote Spitskool of Chinese kool (alleen de buitenste bladeren worden gebruikt!)
500 gram (runder)gehakt
1 ei
peper, zout, nootmuskaat
paneermeel
3 eetlepels zonnebloemolie
Voor de saus:
200 gram champignons
20 gram boter
20 gram bloem
melk
eventueel een scheutje (koffie)room


Verder heb je nodig


Grote pan of magnetron
Scherp mes
cocktailprikkers o.i.d.
grote koekenpan, liefst met deksel
kleine pan voor de saus

Spitskoolrolletjes met champignonsaus

Lekker met gekookte aardappelen

Lekker met gekookte aardappelen
De nog wat natte bladeren in de magnetron
De nog wat natte bladeren in de magnetron
Zo rol je het gehakt in de koolbladeren
Zo rol je het gehakt in de koolbladeren
Zachtjes bakken in de koekenpan
Zachtjes bakken in de koekenpan

Heerlijk pittig gehakt gerold in een spitskoolblad (kan ook met Chinese kool of witte kool!)
Zachtjes gebakken en overgoten met een lekkere champignonsaus. Kost even tijd, maar het is de moeite waard. Dit is echt smullen! Zie foto`s!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Koolrolletjes:
Haal ongeveer 8 grote bladeren van de kool (zijn de bladeren klein, zorg dan voor het dubbele aantal, zodat je ze op elkaar kunt leggen).
Maak water heet in een grote pan en kook de bladeren plm. 2 minuten tot ze zacht zijn. (Ik heb de ietwat vochtige bladeren plm. 5 minuten in de magnetron gelegd op 750 watt tot ze zacht waren.)
Maak het gehakt aan met ei, paneermeel en kruiden. (Doe het zoals je zelf lekker vindt, maar maak ze niet te sterk van smaak, anders proef je de kool niet meer.
Rol het gehakt in een koolblad en zet dit vast met een prikker.
Champignonsaus:
Maak de champignons schoon. Snij de in plakjes.


Bereidingswijze

Koolrolletjes:
Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan. Leg de koolrolletjes met de naad naar beneden in de pan. Bak ze op niet te hoog vuur lichtbruin en gaar. (Ik zet de pan altijd nog even een kwartiertje in de oven op 150 graden!).
Champignonsaus:
Smelt de boter in een pannetje.
Bak hierin de champignons even aan (2 minuten). Voeg alle bloem in één keer toe en roer goed door elkaar. Voeg nu beetje voor beetje de melk toe onder voortdurend roeren.
Voeg zoveel melk toe tot je een saus krijgt van ongeveer vladikte.
Maak de saus op smaak met peper, zout en eventueel een scheutje room.
Giet de saus over de koolrolletjes.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top