1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Tapas: champignons gemarineerd in witte wijn

Tapas: champignons gemarineerd in witte wijn

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2012

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
250 gram champignons
1/2 eetlepel oregano
2 teentjes knoflook
½ rode Spaanse peper of 1 flinke theelepel sambal oelek
1 verkruimelde bouillontablet
1 glas witte wijn
2 eetlepels fijngehakte peterselie


Verder heb je nodig


Pannetje
schaaltje(s)
prikkertjes


In witte wijn gemarineerde champignons. Lekker!
In witte wijn gemarineerde champignons. Lekker!

Heerlijke kruidige gemarineerde champignons. Kun je warm of koud eten. Gewoon lekker wegprikken of op een stukje stokbrood. Na afloop je toastje of stokbrood soppen in de marinade!!! SMULLEN!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de champignons schoon.
Pel en snipper de knoflook.
(Bij gebruik van Sp.peper: maak de peper schoon. Verwijder de pitjes en snij deze in kleine ringetjes.)

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan. Bak hierin de knoflook en Sp.peper of sambal 1 minuut. Voeg al snel de champignons toe en bak deze mee tot het vocht is verdwenen. De champignons hoeven niet bruin te worden. Blus af met de witte wijn. Doe dan de bouillontablet en oregano erbij en laat het vocht inkoken tot ongeveer de helft. Maak op smaak met gehakte peterselie.

Serveertip

Lekker wegprikken of op een stukje stokbrook.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top