Tapas: champignons gemarineerd in witte wijn

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2012
  • Tapas: champignons gemarineerd in witte wijn

    Tapas: champignons gemarineerd in witte wijn

    Tapas: champignons gemarineerd in witte wijn

Heerlijke kruidige gemarineerde champignons. Kun je warm of koud eten. Gewoon lekker wegprikken of op een stukje stokbrood. Na afloop je toastje of stokbrood soppen in de marinade!!! SMULLEN!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
250 gram champignons
1/2 eetlepel oregano
2 teentjes knoflook
½ rode Spaanse peper of 1 flinke theelepel sambal oelek
1 verkruimelde bouillontablet
1 glas witte wijn
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannetje
schaaltje(s)
prikkertjes

Voorbereiding

Maak de champignons schoon.
Pel en snipper de knoflook.
(Bij gebruik van Sp.peper: maak de peper schoon. Verwijder de pitjes en snij deze in kleine ringetjes.)

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan. Bak hierin de knoflook en Sp.peper of sambal 1 minuut. Voeg al snel de champignons toe en bak deze mee tot het vocht is verdwenen. De champignons hoeven niet bruin te worden. Blus af met de witte wijn. Doe dan de bouillontablet en oregano erbij en laat het vocht inkoken tot ongeveer de helft. Maak op smaak met gehakte peterselie.

Serveertip

Lekker wegprikken of op een stukje stokbrook.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 18-03-2016

Deze zijn heel lekker Hermien en gemakkelijk vooraf te maken. Bedankt voor je reactie.

hermien_kg avatar
hermien_kg 15-03-2016

Deze zien er lekker uit. Ik zet het recept in mijn kookboek. Groetjes, Hermien

karin206 avatar
karin206 22-02-2014

Heerlijk,al een paar keer gemaakt,dank je wel voor het recept!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten