Stoofpotje met Liefde
- Indiaas, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 28-12-2013
Super gezond en smaakvol Indiaans stoofpotje met Kerrie en Kokos
Omdat de verzadigde vetten in een biologische kokos(olie) grotendeels bestaan uit middellange vetzuurketen heeft dit als gevolg dat de lever de kokos(olie) erg snel kan afbreken.
Dit heeft vooral een positief effect op ons metabolisme, omdat dit hierdoor wordt versnelt.
Toen mijn liefde dit voor het eerst maakte wisten we dat echt niet !!
Het grappige is dat we in onze verkeringstijd beide niets hadden met kokos en dat we beide geen Bounty reep lustte.
Toch was dit recept in het begin van ons huwelijk echt een topper !!
Als we magere runderlappen konden betalen dan was dit echt onze favoriet.
Dit oude recept van ruim 30 jaar geleden vond ik weer terug in een oud mapje.
Heb dit recept natuurlijk weer gemaakt en dan met mijn huidige kennis van koken en op basis van deze tijd.
Oude herinneringen kwamen weer boven !
Ook de liefde van de vrouw..... euh, einde verhaal, we gaan naar boven.hihihi.
Ingrediënten 4 personen
* 500 gr. magere runderlappen* 2 uien
* 1 kopje geraspte kokos
* 1 dessertlepel kerrie
* 2 eetlepels (kokos)olie
* Warme bouillon
* Gemalen zout en peper
* 2 eetlepels kruidenazijn
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 372,56 kcal |
Koolhydraten | 5,00 g |
Eiwitten | 28,79 g |
Vetten | 24,44 g |
Bereidingswijze
Braad met kokos-olie de met zout en peper bestrooide runderlappen bruin.
Voeg de ui toe en bak deze even mee zodat ze niet meer glazig zijn.
Strooi de kerrie en de kokos er over.
Vervolgens de warme bouillon( ( van 1 bouillonblokje ) toevoegen en de kruidenazijn zodat het vlees net "kopje" onder gaat.
Dit hangt een beetje af van de grote van je braadpan.
Afzuigkap even uit !! en geniet van de heerlijke geuren !!
Laat alles in een goed gesloten pan op een zacht pitje in ruim twee uur gaar stoven.
Wil je het stoofpotje met " echte " liefde, gebruik dan als kerrie de Masala en maak het heter door het te combineren met wat Madras. Let op, deze is pittiger dan normale kerrie !! dus begin met een beetje !!
Je kunt tijdens het stoven blijven proeven en indien gewenst meer toevoegen.
Smul en Geniet !!
Bron
Uit de oude doos en nog lekkerder in een eigen moderne versie.
Serveertip
Basmasti rijst, gemengde sla en / of specieboontjes en atjar tjampoer.
Of combineer het met Chinese-tomatensoep-met-kip-tauge-en-stukjes-omelet
of
Nasi-goreng-die-je-speciaal-maakt
of
gesmoorde-sperzieboontjes
Laatste reacties
Met LIEFDE genieten we vandaag van het liefdesstoofpotje .Staat al heerlijk te stoven .We eten erbij Basmatirijst en verse boontjes kroepoek en de zoetzure salade van Petra .Dat word smullen !
Je stoofpotje was heel lekker Ger. We hebben het afgelopen maandag hier in Hoofddorp samen met mijn nichtjes gegeten. Ze vonden het heerlijk. Jammer geoeg vergeten foto te maken. Komt zeker nog een keer op tafel. Fijne zondagavond en de groetjes, Petra
Hoi Ger, je stoofpotje staat te pruttelen. Het ruikt heerlijk. Helemaal gemakt volgens jouw recept en jouww tip om curry madras en massala e gebruiken. Maandag eten we het pas (moest voorbereiden) en dan hoor je hoe wij en onze nichtjes waar we voor gaan koken, het vonden. Fijn weekend, groetjes, Petra
Ger ook van mij; van harte gefeliciteerd aan jou en je vrouw met deze mooie dag. Groetjes Deon
Hoi Ger, van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag. 32 jaar is ook niet mis. Dit recept neem ik van je mee. Als het zo lang stand heeft gehouden zal het zeker erg lekker zijn. Groetjes en fijne avond nog, Petra
Ger gefeliciteerd met jullie trouwdag. Groetjes Lammy
Ger gefeliciteerd met jullie trouwdag! Maak er een liefdevolle dag van en geniet ervan! Zo'n dag is eenmalig! Lieve groet Cecile
altijd mooi als je iets weer gaat maken waar je een speciale herinnering aan hebt.fijne dag ! ;)
@ Ger proficiat met jullie trouwdag en dat word smikkelen.Fijne dag !
Morgen onze trouwdag ( 32 jaar ) mooie gelegenheid om dit recept weer eens te bereiden.