1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Stoofpotje met Liefde

Stoofpotje met Liefde

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-12-2013

Ingrediënten 4 personen


* 500 gr. magere runderlappen
* 2 uien
* 1 kopje geraspte kokos
* 1 dessertlepel kerrie
* 2 eetlepels (kokos)olie
* Warme bouillon
* Gemalen zout en peper
* 2 eetlepels kruidenazijn



Stoofpotje met Liefde

Met witte rijst, sperzieboontjes, seroendeng, gebakken uitjes en atjar tjampoer.

Met witte rijst, sperzieboontjes, seroendeng, gebakken uitjes en atjar tjampoer.
Stoofpotje met Liefde

De ingredienten

De ingredienten
Stoofpotje met LIEFDE

HEERLIJK !

HEERLIJK  !
Stoofpotje met LIEFDE
Stoofpotje met LIEFDE
Kerrie en Kokos wat een heerlijke combinatie, mmmmmmmmmmmmmm

Stoofpotje met Liefde gaat nu stoven !!

Stoofpotje met Liefde gaat nu stoven !!
Mmmmmmmmmmmm was weer heerlijk !!

8 april 2015, Ger1958

8 april 2015, Ger1958
Compleet met vooraf de chinese tomatensoep !!

en met gestoofde specieboontjes en nasi die je speciaal maakt !!

en met gestoofde specieboontjes en nasi die je speciaal maakt !!

Super gezond en smaakvol Indiaans stoofpotje met Kerrie en Kokos

Omdat de verzadigde vetten in een biologische kokos(olie) grotendeels bestaan uit middellange vetzuurketen heeft dit als gevolg dat de lever de kokos(olie) erg snel kan afbreken.
Dit heeft vooral een positief effect op ons metabolisme, omdat dit hierdoor wordt versnelt.
Toen mijn liefde dit voor het eerst maakte wisten we dat echt niet !!
Het grappige is dat we in onze verkeringstijd beide niets hadden met kokos en dat we beide geen Bounty reep lustte.
Toch was dit recept in het begin van ons huwelijk echt een topper !!
Als we magere runderlappen konden betalen dan was dit echt onze favoriet.
Dit oude recept van ruim 30 jaar geleden vond ik weer terug in een oud mapje.
Heb dit recept natuurlijk weer gemaakt en dan met mijn huidige kennis van koken en op basis van deze tijd.
Oude herinneringen kwamen weer boven !
Ook de liefde van de vrouw..... euh, einde verhaal, we gaan naar boven.hihihi.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Braad met kokos-olie de met zout en peper bestrooide runderlappen bruin.
Voeg de ui toe en bak deze even mee zodat ze niet meer glazig zijn.
Strooi de kerrie en de kokos er over.
Vervolgens de warme bouillon( ( van 1 bouillonblokje ) toevoegen en de kruidenazijn zodat het vlees net "kopje" onder gaat.
Dit hangt een beetje af van de grote van je braadpan.
Afzuigkap even uit !! en geniet van de heerlijke geuren !!
Laat alles in een goed gesloten pan op een zacht pitje in ruim twee uur gaar stoven.
Wil je het stoofpotje met " echte " liefde, gebruik dan als kerrie de Masala en maak het heter door het te combineren met wat Madras. Let op, deze is pittiger dan normale kerrie !! dus begin met een beetje !!
Je kunt tijdens het stoven blijven proeven en indien gewenst meer toevoegen.

Smul en Geniet !!

Serveertip

Basmasti rijst, gemengde sla en / of specieboontjes en atjar tjampoer.

Of combineer het met Chinese-tomatensoep-met-kip-tauge-en-stukjes-omelet
of
Nasi-goreng-die-je-speciaal-maakt
of
gesmoorde-sperzieboontjes

Bron

Uit de oude doos en nog lekkerder in een eigen moderne versie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger1958


Reacties (36)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger1958
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top