1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tapas
  5. Tapas gemarineerde geitenkaas met gedroogde tomaten

Tapas gemarineerde geitenkaas met gedroogde tomaten

  • Italiaans, Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-11-2012

Ingrediënten 4 personen


200 gram harde Hollandse geitenkaas of gewone kaas (jong of belegen)
1 eetlepel droge witte wijn
2 eetlepels olie van de gedroogde tomaten of olijfolie
2 teentjes knoflook in schijfjes
1/2 eetlepel oregano
witte peper
1 theelepel honing of suiker
3 zongedroogde tomaten in hele kleine stukjes
2 lenteuitjes (schoongemaakt en in ringetjes gesneden)


Verder heb je nodig


Plankje
mes
schaaltje

Gemarineerde kaasblokjes met gedr. tomaten

MMMM...wat was dat lekker!

MMMM...wat was dat lekker!

Lekkere gemarineerde (geiten)kaas met kruiden en gedroogde tomaatjes. Je kunt natuurlijk ook jong belegen kaas gebruiken. De smaak wordt dan iets anders, maar ook heel lekker. Laat de kaas wel een paar uurtjes intrekken. Lekker op een toastje of stokbrood of gewoon lekker wegprikken!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de kaas in kleine blokjes. Maak een marinade van de olijfolie, witte wijn, knoflook en honing. Schep de kaasblokjes, gedroogde tomatenstukjes en lenteuitjes door de marinade.

Bereidingswijze

Laat afgedekt in de koelkast enkele uren op smaak komen. Verdeel de blokjes over 4 kleine potjes of glaasjes en giet er een beetje van de marinade over.

Serveertip

Lekker wegprikken of op een toastje of stokbrood.
Ik heb er knoflooktoast bij geserveerd.

Bron

Een beetje van mezelf en beetje van internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top