Mmm..ovenschotel witlof met shoarma gehakt

  • Fusion, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2012
  • Mmm..ovenschotel witlof met shoarma gehakt

    Mmm..ovenschotel witlof met shoarma gehakt

    Mmm..ovenschotel witlof met shoarma gehakt

  • Mmm..ovenschotel witlof met shoarma gehakt

    Mmm..ovenschotel witlof met shoarma gehakt

    Mmm..ovenschotel witlof met shoarma gehakt

Zo`n lekkere combinatie. De shoarma kruiden door het gehakt geven de witlof een hele lekkere smaak. Weer eens heel iets anders. Je kunt de witlof natuurlijk ook nog pittiger maken door er een Spaanse peper door te doen. Ga ik volgende keer proberen.
Ik heb zelf de aardappelen geschild, in schijfjes gesneden en plm. 4 minuten gekookt en af laten koelen. Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare aardappelschijfjes gebruiken, maar ik vind de zelf gekookte veel lekkerder en is ook goedkoper!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram aardappelschijfjes
400 gram (runder)gehakt
2 eetlepels olie (geen olijfolie)
6 struikjes witlof
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal (ik heb sambal badjak gebruikt!)
peper, zout
1 eetlepel shoarma-kruiden (of meer naar smaak)
75 geraspte belegen kaasen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
wok of grote koekenpan
eventueel pan

Voorbereiding

Bij zelf gekookte aardappelschijfjes.
Schil de aardappelen, snij deze in niet te dunne plakjes. Kook de aardappelen plm. 4 minuten in water met zout.Laat de aardappelschrijfjes in een vergiet afkoelen.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de struikjes witlof schoon. Snij de witlof in smalle reepjes.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in de wok of grote koekenpan. Bak hierin het gehakt rul en gaar. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de witlof toe. Bak die ook even mee. Maak alles op smaak met peper, zout, sambal en shoarma kruiden. Proef en voeg eventueel nog wat kruiden toe naar smaak.
(Mocht de witlof teveel nat hebben achtergelaten, doe de groenten met gehakt dan even in een vergiet).
Doe gehakt met witlof in een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes hierover.
Bestrooi met kaas en zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas goudbruin van kleur is.

Serveertip

Gewoon LEKKER!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ellafe avatar
ellafe 10-08-2013

We hebben zojuist gesmuld van dit gerecht, was heerlijk. Alleen ga ik de volgende x het lekkere vocht niet helemaal afgieten, want het was nu wel een beetje droog.

hyacintje avatar
hyacintje 29-05-2013

Vanavond je recept gemaakt, was echt erg lekker!

hyacintje avatar
hyacintje 20-05-2013

Lijkt me erg lekker, komt zeker snel een keer op tafel.

Delarosa avatar
Delarosa 19-03-2013

Hoi Petra, ik zie deze schotel nu pas, maar geloof me, ik ga hem heel snel eens maken. Yummie!!!! Vriendelijke smulgroetjes, Erwin

Jannie27 avatar
Jannie27 19-03-2013

Lekker! Nu lus ik zelfs witlof!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten