Heerlijk! Pittig zoete spruitjes met gehakt uit de wok
- Fusion, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Pittig zoet door het gebruik van Spaanse peper en chilisaus. Dit geeft de spruitjes een bijzondere smaak. Ook iets voor degenen die geen gewone gekookte spruitjes lusten! Super lekker!
Ingrediënten 2 personen
400 gram (liefst kleine) spruitjes200 gram (runder)-gehakt
2 eetlepels olie
l kleine ui
1 teentje knoflook
1/2 rode Spaanse peper of meer naar smaak
peper, zout
1/2 theelepel djahé (gemberpoeder)
1/2 theelepel gemalen koriander
2 theelepels suiker of honing
3 eetlepels chilisaus
2 theelepels Chinese of Japanse sojasaus
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 486,08 kcal |
Koolhydraten | 28,76 g |
Eiwitten | 24,65 g |
Vetten | 28,11 g |
Benodigdheden
wok
Voorbereiding
Maak de spruitjes schoon. Snij eventuele grote spruitjes doormidden. Kook de spruitjes (afhankelijke van de grootte) plm. 3 - 5 minuten voor in kokend water met zout.
Pel de ui en de knoflook en snipper deze.
Maak de Sp.peper schoon. Verwijder de pitjes en zaadlijsten en snij de peper in kleine stukjes.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de wok.
Bak hierin al omscheppend het gehakt rul en gaar.
Voeg de ui,knoflook en Sp. peper toe en bak omscheppend 3 minuten mee.
Voeg de voorgekookte spruitjes toe en bak ook even mee. Maak op smaak met peper, zout, djahé en gemalen koriander.
Strooi de suiker of honing over het geheel en laat even caramelliseren.
Roer nu de sojasaus en chilisaus door het spruitjes-gehaktmengsel. Proeven en eventueel nog wat chilisaus toevoegen. De spruitjes hebben nu een pittig-zoete smaak.
Serveertip
Lekker met aardappelpuree of rijst.