Varkenshaas in sjalotten-rode wijn saus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-11-2012
Lekkere zachte plakken varkenshaas in een kruidige saus met sjalotjes.
Ingrediënten 4 personen
1 grote of 2 kleine varkenshaasjes30 gr boter
10 sjalotjes (in brede ringen)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
2 el bloem
1 glas rode port
1 dl runderbouillon
2,5 dl rode wijn (bv Merlot)
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
1 blad laurier
(versgemalen) peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 363,48 kcal |
Koolhydraten | 30,02 g |
Eiwitten | 13,13 g |
Vetten | 11,35 g |
Benodigdheden
BraadpanVoorbereiding
Kruid de varkenshaas(jes) met peper en zout en bak ze rondom lichtbruin en rose van binnen aan, haal uit de pan en hou warm onder een stukje aluminiumfolie of in een matig warme oven.
Bereidingswijze
Bak de sjalotringen en knoflook in het achtergebleven bakvet een minuut of 5 rustig tot ze iets beginnen te verkleuren. Strooi dan de bloem erover en bak die eventjes mee. Voeg dan de port, bouillon en de wijn toe, roer alles goed door en breng het naar de kook. Zet het vuur lager en laat de saus zich binden, regelmatig doorroeren. Doe er de kruiden bij en laat dit een minuut of 5 zachtjes stoven. Snij ondertussen de varkenshaas(jes) in mooie plakken en leg die in de saus. Laat een paar minuten mee doorwarmen en smaak opnemen van de saus, breng evt op smaak met peper en zout en U kunt aan tafel!
Bron
Onze kwaliteitsslager
Serveertip
Lekker bij gekookte aardappels en broccoli!
Deze saus is ook lekker met biefstukpuntjes, runderhaasplakjes of kip erin!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties