Zeevruchtensoep met Parmezaankrokantje

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2012
  • Zeevruchtensoep met Parmezaankrokantje

    Zeevruchtensoep met Parmezaankrokantje

    Zeevruchtensoep met Parmezaankrokantje

  • Zeevruchtensoep met Parmezaankrokantje

    Zeevruchtensoep met Parmezaankrokantje

    Zeevruchtensoep met Parmezaankrokantje

  • Zeevruchtensoep met Parmezaankrokantje

    Zeevruchtensoep met Parmezaankrokantje

    Zeevruchtensoep met Parmezaankrokantje

  • Zeevruchtensoep met Parmezaankrokantje

    Zeevruchtensoep met Parmezaankrokantje

    Zeevruchtensoep met Parmezaankrokantje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g gemengde zeevruchten
8 el witte wijn
10 el olio di oliva al limone e salvia (Oil & Vinegar)
3 tenen knoflook, fijn gesneden
2 uien, fijn gesneden
60 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 tl Rosa Maria dipperkruiden (Oil & Vinegar)
1 l visbouillon
100 ml room
4 tl rouille à la sétoise (Oil & Vinegar)
peterselie, grof gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Klop in een schaal een marinade van witte wijn, 8 el olijfolie met citroen en salie, 1 teen knoflook, peper en zout. Giet over de zeevruchten en meng goed. Laat dit 2,5 uur marineren. Vorm op een bakplaat banen van de Parmezaanse kaasrasp van ongeveer 2 cm breed en 20 cm lang. Smelt de kaas ongeveer 10 minuten in een oven van 200C.

Als de kaas bubbelt en een beetje bruin ziet is deze goed. Haal uit de oven en kruid de kaaskrokantjes met de Rosa Maria dipperkruiden en laat afkoelen. Snijd de ui en knoflook fijn. Giet 2 el olijfolie met citroen en salie in een pan. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Giet de visbouillon erbij. Breng de soep aan de kook. Voeg de vis en de marinade toe.

Laat de soep nog 5-10 min. op het vuur staan totdat de vis gaar is. Schenk de room erbij en breng de soep op smaak met peper en zout. Schep in iedere kom 1 tl rouille à la sétoise, schenk wat bouillon erbij en roer dit los. Verdeel de rest van de soep over de kommen.

Bron

http://nl.oilvinegar.com/recipes/view/index/recipe/zeevruchtensoep-met-parmezaankrokantje

Serveertip

Garneer de soep met peterselie en een Parmezaan krokantje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten