Smoked ribs

  • Amerikaans,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-11-2012
  • Smoked ribs

    Smoked ribs

    Smoked ribs

Mijn eigen twist op babyback ribs.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4,5 kg Spareribs
Rookhout (Eiken, pecan of hickory,kersen, mesquite)
Pork rub (kant en klaar of eigen gemaakte rub)
Bbq saus (eigen gemaakte!)
Appelsap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Smoker
Aluminium Folie
Grote plastic zak

Voorbereiding

12 uur van te voren
Ontvlies de ribben
Was de ribben en droog ze goed af
Wrijf de ribben aan beide zijden goed in met de rub
stop ze in een plastic zak en leg het in de koelkast.

Bereidingswijze

Stook de smoker op tot ongeveer 125C/130C
Leg de ribben op de smoker en spray ze evt in met een beetje olie (indien je geen watersmoker hebt).
Begin met een beetje rookhout eiken met pecan/hickory (of een keuze naar eigen smaak). Ieder 45min beetje rookhout erbij. Na ongeveer 1 1/2 uur controleren of het vlees al gaar begint te worden. Je
kan dit testen dmv de prik test. Gebruik een tandenstoker en prik dit in het dikste stuk vlees, als hij er makkelijk in gaat dan kunnen ze ervan af, zoniet dan iets langer laten garen.

Als ze van de smoker afkomen laat ze dan een minuut of 10 rusten in aluminium folie. Na 10 minuten kun je de folie voorzichtig openen en giet er dan ongeveer een eetlepel of 6 aan appelsap bij.

Leg de pakketten terug op de smoker en laat ze nog een uurtje garen.

Na een 45min/uur controleren of het vlees is terug getrokken en de bovenkant van de botjes zichtbaar worden. Indien dit het geval is kunnen ze van de smoker. Laat het vlees een minuut of 5 a 10 rusten zodat alle sappen terug kunnen vloeien.

Serveertip

Serveer met een frisse salade en zelfgemaakte barbecue saus

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten