Smokey Burgers
- Amerikaans,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 07-11-2012
Dit is mijn eigen recept voor hamburgers. Ik vind dat prefab hamburgers en van de supermarkt/slager vaak te mat zijn van smaak!
Ingrediënten 3 personen
- 500gr half om half gehakt- 4 eetlepels gehakt kruiden
- 1 eetlepel cayenne poeder
- verse gemalen zwarte peper (ongeveer 4 theelepels)
- gesnipperd knoflook teentje
- 1 theelepel salie
- 2 theelepels thijm
- Gesnipperde ui (heel fijn)
- evt gekruimeld beschuit
- 1 theelepel worcester saus
- 2 thee lepels kikoman
- 1 theelepel maggi
Benodigdheden
Grill/Smoker/BarbecuePlastic folie
deeg roller
Voorbereiding
Ui heel fijn snipperen
Knoflook snipperen (niet persen)
alle ingredienten goed mengen
Bereidingswijze
Maak ballen zo groot als een tennisbal en leg deze tussen twee vellen plastic folie. Rol ze daarna plat met de deegroller totdat ze zo groot zijn als een CD (iets groter).
BBQ/Grill
Zorg dat de barbecue/grill goed warm is in het geval van een kolen barbecue zorg dat er een witte aslaag over de kolen zit en gebruik een 50/50 methode (helft met kolen andere helft zonder). Keer de burgers boven regelmatig boven de kolen todat ze gaar zijn. evt. na laten garen op het stuk zonder kolen.
Smoker
Zorg dat de kamer op 135C of hoger is. Iedere 15 min een klein handje rookhout gebruiken (Kersen/hickory of pecan met als basis eiken).
Afhankelijk hoe stabiel je temperatuur is duurt het ongeveer zo`n 30/45 minuten voordat ze gaar zijn, echter controleer dit dmv een kerntemperatuur meter!
Serveertip
Kaiserbroodje met mosterd en ketchup met gesauteerde uitjes, gebakken spek en een pittige kaas voor cheesburgers
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties