Jack Daniels BBQ Saus

  • Amerikaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2012
  • Jack Daniels BBQ Saus

    Jack Daniels BBQ Saus

    Jack Daniels BBQ Saus

  • Jack Daniels BBQ Saus

    Jack Daniels BBQ Saus

    Jack Daniels BBQ Saus

Traditionele Amerikaanse bbq saus voor erbij of om je vlees mee te moppen tijdens het roken/bbq-en

Deel dit recept

Ingrediënten
- 6 el bruine basterd suiker
- 1/2 cup appel cider azijn (of gewone azijn)
- 1/4 cup molasse (ik gebruik gewone pannekoeken stroop)
- 1/4 cup honing
- 3 el Jack daniels
- 2 el mosterd (Hollandse!!! Geen Dijon of grove zeeuwse)
- 1 el chili poeder
- 2 tl vers gemalen zwarte peper
- 2 tl knoflook poeder
- 1 tl 5 spices
- 4 cups ketchup
- Peper en zout naar smaak (meestal niet nodig)
- Tabasco naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Fornuis
Pan
Maatbeker
houtenlepel
honinglepel

Bereidingswijze

Alle ingredienten in een sauspan doen (muv de ketchup) en goed mengen. Breng het aan de kook en daarna op middelmatig vuur, voeg de ketchup toe en breng het aan de kook. Laat het voor ongeveer 30 min pruttelen met de deksel erop. Haal de deksel eraf en laat het 10-15 min op laag vuur indikken.
Je kan het ongeveer 6 weken in de koelkast goed houden, maar invriezen werkt net zo goed!

Als je Ansjovis filet gebruikt dan kan je zout weg laten vanwege het zout gehalte. Je kan ook worcestersaus toevoegen (doe ik vaak bij baste saus voor kip).

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten