Echte herfstsoep; warm, kruidig en zoet. Gezond genieten.

1 pompoen (ca. 1 kg);
500 gr. aardappelen;
4 appels;
2 uien;
1 eetl. kerriepoeder;
1 theel. koenjit;
1 theel. kaneel;
2 eetl. geraspte gemberwortel;
1,5 l. groentebouillon;
2 laurierbladen;
2 dl. slagroom of blueband finesse;
1/2 rode paprika;
2 eetl. geknipte bieslook;
(arachide)olie;
zout en versgemalen peper.
Grote pan (2l) met dikke bodem
staafmixer
Herfstsoep; warm, zoet en kruidig (ideaal voor kinderen)
Schil en snijd de pompoen, de aardappelen en appels in blokjes. Snipper de uien. Schil en rasp de gemberwortel.
Knip de bieslook en snijd de paprika héél fijn.
Verwarm 4 eetl. olie en fruit hierin de gesnipperde uiten. Voeg kerriepoeder toe met koenjit, kaneel en gemberwortel. Bak dit enkele minuten. Voeg de pompoen, aardappel en appel toe. Schenk na ca. 3 minuten bakken van de groenten/fruit de bouillon toe in de pan en voeg de laurierbladen toe. Kook de soep ca. 25 minuten, verwijder de laurierbladen en pureer de soep. Breng deze op smaak met zout, peper en (slag)room.
Maak de soep af door te garneren met heel fijn gesneden paprika en bieslook. Serveer met brood.
AD
starcopy 02-11-2013
Vandaag gemaakt en het is een prima soepje. het zoet/zure hangt inderdaad af van welke appels je gebruikt, onze was wat zurig. En ondanks dat we geen van beiden pompoen liefhebbers zijn, zal deze toch vaker gemaakt worden. Ik wil het alleen volgende keer eens met kokosmelk ipv slagroom proberen. Dank je, Johan
smivla 19-10-2013
Lekker dik en gekruid soepje. Zoet zou ik het niet noemen, misschien hangt dat van de soort en grootte van de appels af?
NuVega 23-12-2012
Het lekkerste soepje ever!!! Dank je wel Alinda!
McArtRidge 14-11-2012
Mijn eerste recept van Smulweb wat ik opsla en ga het zeker binnenkort uitproberen, de pompoen heb ik zelfs al liggen en het kruidenmengsel (typisch o.a. Noord Afrikaans) spreekt me zeer aan. Wel grappig met die appels, alvast bedankt! Aart
carolientje61 14-11-2012
ik heb je recept meegenomen. Dank je wel, groetjes Carin