Afrikaanse pompoensoep

  • Afrikaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2012
  • Afrikaanse pompoensoep

    Afrikaanse pompoensoep

    Afrikaanse pompoensoep

Herfstsoep; warm, zoet en kruidig (ideaal voor kinderen)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pompoen (ca. 1 kg);
500 gr. aardappelen;
4 appels;
2 uien;
1 eetl. kerriepoeder;
1 theel. koenjit;
1 theel. kaneel;
2 eetl. geraspte gemberwortel;
1,5 l. groentebouillon;
2 laurierbladen;
2 dl. slagroom of blueband finesse;
1/2 rode paprika;
2 eetl. geknipte bieslook;
(arachide)olie;
zout en versgemalen peper.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan (2l) met dikke bodem
staafmixer

Voorbereiding

Schil en snijd de pompoen, de aardappelen en appels in blokjes. Snipper de uien. Schil en rasp de gemberwortel.
Knip de bieslook en snijd de paprika héél fijn.

Bereidingswijze

Verwarm 4 eetl. olie en fruit hierin de gesnipperde uiten. Voeg kerriepoeder toe met koenjit, kaneel en gemberwortel. Bak dit enkele minuten. Voeg de pompoen, aardappel en appel toe. Schenk na ca. 3 minuten bakken van de groenten/fruit de bouillon toe in de pan en voeg de laurierbladen toe. Kook de soep ca. 25 minuten, verwijder de laurierbladen en pureer de soep. Breng deze op smaak met zout, peper en (slag)room.

Bron

AD

Serveertip

Maak de soep af door te garneren met heel fijn gesneden paprika en bieslook. Serveer met brood.

Laatste reacties

starcopy avatar
starcopy 02-11-2013

Vandaag gemaakt en het is een prima soepje. het zoet/zure hangt inderdaad af van welke appels je gebruikt, onze was wat zurig. En ondanks dat we geen van beiden pompoen liefhebbers zijn, zal deze toch vaker gemaakt worden. Ik wil het alleen volgende keer eens met kokosmelk ipv slagroom proberen. Dank je, Johan

smivla avatar
smivla 19-10-2013

Lekker dik en gekruid soepje. Zoet zou ik het niet noemen, misschien hangt dat van de soort en grootte van de appels af?

NuVega avatar
NuVega 23-12-2012

Het lekkerste soepje ever!!! Dank je wel Alinda!

McArtRidge avatar
McArtRidge 14-11-2012

Mijn eerste recept van Smulweb wat ik opsla en ga het zeker binnenkort uitproberen, de pompoen heb ik zelfs al liggen en het kruidenmengsel (typisch o.a. Noord Afrikaans) spreekt me zeer aan. Wel grappig met die appels, alvast bedankt! Aart

carolientje61 avatar
carolientje61 14-11-2012

ik heb je recept meegenomen. Dank je wel, groetjes Carin

bookworm avatar
bookworm 12-11-2012

heel erg bedankt josedelamari ! kurkuma ken ik natuurlijk wel !

josedelamarina avatar
josedelamarina 11-11-2012

Koenjit is gemalen kurkuma. Groet Josedelamarina

bookworm avatar
bookworm 11-11-2012

wat is koenjit ? heeft het misschien nog een andere naam want dit kennen we niet in België. bedankt !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten