Pompoensoep met chorizo

  • Amerikaans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2012

Pompoensoep met een lekkere twist namelijk pikante chorizo.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pompoen (van ca. 1 2 kg)
3 eetlepels olijfolie
1 winterpeen, (250 g) geschild en in plakken
2 rode uien, fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
2 laurierblaadjes
1 tl komijnenpoeder
1 groentebouillontablet
tabasco red pepper sauce
1 bekertje crème fraîche
chorizo worst klein gesneden
verse bieslook
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 267,98 kcal
Koolhydraten 15,77 g
Eiwitten 4,96 g
Vetten 19,15 g
Benodigdheden
Staafmixer

Voorbereiding

Snij de pompoen door de helft en haal de zaden en de binnenkant eruit. Schil de pompoen vervolgens met een kaasschaaf ( erg harde korst) en snij deze in stukken. Maak de ui en knoflook en winterpeen schoon en snij deze klein.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, de winterpeen en de ui 5 minuten. Voeg de knoflook, de laurierblaadjes en de komijn toe. Schenk er 700 ml gekookt water bij waarin de bouillontablet is opgelost. Breng aan de kook en laat alles in 30 minuten gaar worden. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met een paar druppels tabasco, peper en zout. Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er wat crème fraîche op maak af met bieslook en chorizo.

Serveertip

Serveer met crème fraîche en fijn gesneden bieslook.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten