1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Toetjes recept: Idee voor de Kerst:Chocoladepotje met specul

Toetjes recept: Idee voor de Kerst:Chocoladepotje met specul

Door: ruthbrock

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2012

Ingrediënten 4 personen




    125 gram pure chocolade in stukjes
    100 gram boter
    3 eieren
    50 gram suiker
    60 gram bloem
    1 theelepel speculaaskruiden
    poedersuiker


Verder heb je nodig


Pannen: mixer;
4 ovenschaaltjes of ovenvaste kopjes, ingevet en bestoven met bloem

Toetjes recept: Idee voor de Kerst:Chocoladepotje met specul

Overheerlijk kersttoetje




























Overheerlijk kersttoetje
Toetjes recept: Idee voor de Kerst:Chocoladepotje met specul
Toetjes recept: Idee voor de Kerst:Chocoladepotje met specul

Chocoladepotje met speculaas:
Genieten met de kerst van dit heerlijke, simpel klaar te maken, nagerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze


    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt. Laat iets afkoelen. Klop de eieren met de suiker schuimig. Spatel de bloem en speculaaskruiden door het eimengsel. Schep daarna het chocolade mengsel luchtig door het beslag. Giet dit in de schaaltjes of kopjes en bak 12-15 minuten in het midden van de oven. De buitenkant wordt stevig maar het binnenste blijft zacht. Serveer het gerecht lauwwarm, bestrooid met poedersuiker.

Serveertip

Tips:
Kies eens voor chocolade met nootjes.
Vervang speculaas kruiden door een mespuntje kaneel poeder met gemalen zwarte peper.

Bron

Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top