Pasta con Chorizo

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-11-2012

Een heerlijke pittige pasta voor twee personen. Met simpele ingrediënten en in een handomdraai gemaakt. Met dank aan manlief.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- Spaghetti
- 1/2 rode peper
- 1 (rode) ui
- 1 flinke teen knoflook
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1/2 chorizo (pittige Spaanse worst)
- 10 blaadjes basilicum
- snufje zout (naar smaak)
- Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Braad- of hapjespan (voor de saus)
- Pannetje (voor de chorizo)
- Pan (voor de spaghetti)

Voorbereiding

1) Zet een pan met water op voor de spaghetti.
2) Halveer de peper, verwijder de pitjes en snijd in zo klein mogelijke stukjes.
3) Snipper vervolgens de ui en knoflook.
4) Snijd als laatste voorbereiding de halve chorizo in blokjes.

Bereidingswijze

1) Zodra het water voor de pasta kookt, de spaghetti toevoegen (bereiden zoals op de verpakking staat aangegeven).
2) Doe een beetje olijfolie in de braadpan en fruit de ui, knoflook en peper.
3) Voeg de tomatenblokjes toe en strooi de kruiden en het paprikapoeder erdoor.
4) Laat de saus rustig sudderen.
5) Bak de blokjes chorizo in het aparte pannetje totdat ze lekker knapperig zijn (niet aangebrand).
6) Scheur de basilicumblaadjes (klein) en strooi deze op het eind over de saus. Even omscheppen.
7) Voeg eventueel naar smaak nog zout toe.

Serveertip

1) Pasta verdelen.
2) Saus erover scheppen.
3) Blokjes chorizo erbovenop leggen.
4) De Parmezaanse kaas over de pasta raspen (naar believen).

Buon Appetito!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten