Chocolade-kaneelballetjes

  • Marokkaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2012
  • Chocolade-kaneelballetjes

    Chocolade-kaneelballetjes

    Chocolade-kaneelballetjes

Een lekker bolletje zoetigheid voor bij de thee en supergemakkelijk te maken.....

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor ongeveer 40 stuks:

75 ml. room;
200 gram pure chocolade van tenminste 70%;
30 gram ongezouten boter;
speculaasjes.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm langzaam in een pan de room en de
boter; let op, niet laten koken en niet bruin
laten worden!

Hak de pure chocolade fijn en voeg toe aan
het hete room/botermengsel.
Haal de pan van het vuur en laat de chocolade
al roerend geheel smelten in het mengsel.

Doe het chocolademengsel in een kom en
laat (eerst buiten de koelkast) afkoelen.
Plaats dan enkele uren in de koelkast.

Maal de speculaasjes grof/fijn en strooi ze
in een diep bord.
Neem een koffielepel vol van het gekoelde
chocolademengsel , maak er balletjes van
en rol ze stevig door de speculaaskruimels.
Rol ze nog een keer door je handpalm tot
een balletje en haal, als dat nodig is,nóg
een keer door de speculaaskruimels.

Koel bewaren tot je ze gebruikt.

Bron

http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/?page=article&warticle_id=113047&Chocolade-kane

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten