appel notencake

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-11-2012

superlekkere cake met kruidige smaak

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gr witte basterdsuiker; 400 gr boter; 1 el gemalen venkelzaad; 1 el kaneel; 1 tl gemalen kruidnagel; 350 gr bloem; 2 tl bakpoeder; 2 goudreinetten; 300 gr. gemengde ongezouten noten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm 24 doorsnee
rasp

Voorbereiding

hak de noten fijn en verwarm de oven voor op 170 C.

Bereidingswijze

verwarm de suiker met de boter en 3 el water in een pan op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Roer de specerijen erdoor en haal de pan van het vuur. Zeef de bloem en het bakpoeder met een snufje zout boven het botermengsel en roer het er door.Schil en rasp de appel en roer dit samen met de noten door het mengsel. Schep het in een ingevette springvorm en bak 1 uur in de oven.

Bron

AD

Serveertip

Eventueel kun je jam met nog wat noten over de cake smeren, maar nodig is dat zeker niet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten