spinazieschotel uit de wok
- 20-30 min.
heerlijk spinaziegerecht uit de wok
Ingrediënten 4 personen
4 eieren; 1 tl. paprikapoeder; 75 gr rozijnen;3 sjalotten; 2 t knoflook; 250 gr. kastanjechampignons; 50 gr geschaafde amandelen. 4 el. olijfolie; 1 kg gewassen spinazie.peper en zout
Benodigdheden
wokpankoekepan
Voorbereiding
sjalotten en knoflook snipperen. eieren hard koken, daarna koud afspoelen,pellen en in kleine stukjes snijden. met paprikapoeder, peper en zout bestrooien en wegzetten.
De rozijnen in 1,5 dl kokend water wellen. De champignons in kwarten snijden en de amandelen in een koekenpan roosteren
Bereidingswijze
Verwarm 4 el olie in de wok en roerbak eerst de sjalot met de knoflook. Voeg daarna de champignons toe en roerbak ca. 4 min. Voeg dan de spinazie toe en roerbak nog ca. 3 a 4 min. Schep er dan de uitgelekte rozijnen door.
Bron
AD
Serveertip
Doe dit spinanziemengsel in een brede schaal en bestrooi met het ei en de amandelen.
Lekker met gekookte rijst.