
500 gr Broccoli
400 gr Kipfilet
5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart)
1 rode ui
1 Witte ui
1 teentje knoflook
3 eieren
125 ml slagroom
1 bolletje Mozzarella
125 gr champignons
1 gele paprika
Boter
Kerriepoeder
Paprikapoeder
Zout
Peper
Paneermeel
Ovenschaal 24 cm
Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .
Snij de broccoli in kleine roosjes en kook dit 10 min voor met wat zout
Verwarm de oven op 190 graden
Laat het bladerdeeg ontdooien
Snij de ui in stukjes ( niet te klein) Daarna de champignons in vieren en de Paprika in dunnen reepjes (julienne) en de knoflook in kleine stukjes.
Snij de kipfilet in blokjes bestrooi dit met zout peper ,kerrie en paprikapoeder naar smaak. Meng dit even door elkaar
Beboter de ovenschaal en strooi een beetje paneermeel op de bodem .Bedek dit met het bladerdeeg.
Bak in een koekenpan even de ui paprika knoflook en de champignons even aan . Haal dit na 5 min uit de koekenpan en bak nu met een beetje boter de kip even aan . Giet ondertussen de broccoli af .Voeg na 3 min het ui mengsel even terug bij de kip schep dit nog even om en voeg de broccoliroosjes er ook aan toe .Meng ondertussen de slagroom en de eieren en snij de mozzarella in plakjes . Giet van groente kip mengesel het overtollige vocht af doe dit hierna in de ovenschaal .Doe daar overheen de slaroom en bedek met de plakjes mozzarella. 35 min in de oven en eet smakelijk.
(zie Foto`s)
josevangelder 03-11-2019
Heb deze schotel al meer dan eens gemaakt. Echt lekker. Komt hier al sinds een paar jaar geregeld op tafel ;-)
kimr88 24-06-2013
Hoi, ik heb `m zaterdag gemaakt en we vonden het hartstikke lekker! Ik heb alleen een vraagje; als je het ei en de slagroom moet mengen, is het dan eigenlijk de bedoeling dat je dit wat stijver klopt? Want nu was het wat aan de natte kant.. Groetjes
bepbroccoli 19-03-2013
Het was heerlijk!
Lisette1005 11-03-2013
Hallo Dirk, Ik heb hem gisteren gemaakt. Ik heb kookroom gebruikt ipv slagroom. Wij vonden hem wel lekker, maar niet echt bijzonder. Een 7
susan56 24-11-2012
Hallo Dirk, ik heb je taart al gemaakt, hij is goed gelukt, je moet wel het vulsel goed uit laten lekken voordat je het in de taart doet anders wordt de bodem te nat. Ik heb na het bakken in de vorm hem nog even op een pizzaplaat(rooster met gaatjes) gezet, dan wordt de bodem knapperiger. Hij is voor de helft weer naar de kinderen gegaan en ze vonden hem ook erg lekker dus zeker voor herhaling vatbaar.