Stoofpot met boerenkool en chorizo

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2012

Verrassende stoofpot met boerenkool, ui en chorizo

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800gr kruimige aardappelen, 1el olijfolie, 400gr chorizo, 2 tenen knoflook, 2 uien, 500ml rundvleesbouillon, 250gr spekjes, 300gr gesneden boerenkool, 2tl paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote braadpan, scherp mes, keukenplank

Voorbereiding

bak de spekjes uit, snij de chorizo in stukjes en de uien in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.

Bereidingswijze

In dezelfde pan waar de uitgebakken spekjes in zitten de blokjes chorizo even meebakken op middelhoog vuur. Haal de spekjes en chorizo dan uit de pan. Fruit de keingesneden teentjes knoflook even voordat de ui en paprikapoeder erbij gaan en laat dat ongeveer een minuut of 4 bakken. Doe dan de aardappelen en de bouillon erbij. Breng dat aan de kook, deksel op de pan en laat het zachtjes doorkoken totdat de aardappelen bijna gaar zijn (ong 10-15min)Voeg dan de boerenkool toe en laat dat nog ongeveer 5 minuten meestoven, roer de chorizo en spekjes erdoor en laat nog even goed doorwarmen. EEt smakelijk

Bron

uit de allerhande, hier en daar een beetje aangepast...

Laatste reacties

bianca66 avatar
bianca66 16-02-2013

Gaan we het weekend proberen. Bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten