Kalkoen rollade met spinazie

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-11-2012
  • Kalkoen rollade met spinazie

    Kalkoen rollade met spinazie

    Kalkoen rollade met spinazie

Rollade van kalkoen met hesp, champignons en spinazie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

1. Kalkoen filet 1 kg
2. Spinazie 300 gr
3. Gruyère kaas 50 gr
4. 2 sneden hesp
5. Champignons 100 gr
6. Peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Ovenschotel

Voorbereiding

Snij de kalkoen filet op 1/3 van de dikte door tot 2 cm van de rand.
Draai de filet om en snij het resterende deel in de helft door tot op twee cm van de rand.
Lef de filet open zodat je een grote lap vlees hebt.
Doe er peper en zout op.
Verdeel er champignons over 2/3 van de filet op en leg de sneden hesp over.
Bereid de spinazie voor met de kaas en peper en zout.
Verdeel de spinazie over 2/3 van de filet.
Rol de filet op en bind deze voor het bakken.

Bereidingswijze

Leg de rollade in een passende ovenschotel.
Verwarm de oven op 180°c voor een heteluchtoven.
Dek de rollade af met aluminiumfolie en zet in de oven voor 54 min.
Na 45 min neemt men de folie eraf en zet de rollade nog de resterende tijd in.
1 uur / Kg in de oven plaatsen.

Serveertip

erveer met pasta ( verschillende soorten samen)
Serveer met looksaus ( zei: looksaus a la pepe)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten