Pom met kip
- Surinaams, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 05-11-2012
Een supergerecht uit de Surinaamse keuken, echt heel lekker! Zoutvlees en Tajer kan je kopen bij een toko of bv de Sligro.
Ingrediënten 6 personen
1 kilo kippedijenvlees (fijner gesneden)2 uien (gesnipperd)
4 tomaten (in blokjes)
200 gr zoutvlees (in blokjes)
2 el slaolie
1 bosje bladselderij (fijngesneden)
4 dl kippenbouillon
1,5 kilo aardappelen of tajer (geraspt)
2 sinaasappels (geperst)
2 limoenen (geperst)
2 el suiker
peper, zout, nootmuskaat
Benodigdheden
Hapjespan, (ingevette) ovenschaal, rasp, citruspersVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 175grC.
Bereidingswijze
Kruid de kip royaal met peper, zout en nootmuskaat en braad die aan in de hapjespan. Voeg dan de uien, tomaten, zoutvlees, selderij en bouillon toe en laat dat rustig 20 minuutjes stoven.
Meng de aardappel-of tajerrasp met het sinaasappel- en limoensap en de suiker, leg hiervan de helft op de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover het kipmengsel en dek dit af met de rest van het aardappel/tajer mengsel en zet de ovenschaal een uurtje in de oven tot hij mooi goudbruin is. Haal eruit en lekker meteen gaan eten!
Bron
The taste of travel/24 Kitchen
Serveertip
Dit vult zo goed, daar hoeft eigenlijk niks meer bij als een lekker glas bier, wijn of Fernandes!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties