1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Pom met kip

Pom met kip

Door: Delarosa

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-11-2012

Ingrediënten 6 personen


1 kilo kippedijenvlees (fijner gesneden)
2 uien (gesnipperd)
4 tomaten (in blokjes)
200 gr zoutvlees (in blokjes)
2 el slaolie
1 bosje bladselderij (fijngesneden)
4 dl kippenbouillon
1,5 kilo aardappelen of tajer (geraspt)
2 sinaasappels (geperst)
2 limoenen (geperst)
2 el suiker
peper, zout, nootmuskaat


Verder heb je nodig


Hapjespan, (ingevette) ovenschaal, rasp, citruspers


Een supergerecht uit de Surinaamse keuken, echt heel lekker! Zoutvlees en Tajer kan je kopen bij een toko of bv de Sligro.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175grC.

Bereidingswijze

Kruid de kip royaal met peper, zout en nootmuskaat en braad die aan in de hapjespan. Voeg dan de uien, tomaten, zoutvlees, selderij en bouillon toe en laat dat rustig 20 minuutjes stoven.
Meng de aardappel-of tajerrasp met het sinaasappel- en limoensap en de suiker, leg hiervan de helft op de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover het kipmengsel en dek dit af met de rest van het aardappel/tajer mengsel en zet de ovenschaal een uurtje in de oven tot hij mooi goudbruin is. Haal eruit en lekker meteen gaan eten!

Serveertip

Dit vult zo goed, daar hoeft eigenlijk niks meer bij als een lekker glas bier, wijn of Fernandes!

Bron

The taste of travel/24 Kitchen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top