New York cheesecake

  • Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-11-2012

New York cheesecake met frambozencoulis

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor de bodem: 250gr zandkoekjes,60gr boter
Daarnaast:
750gr philadelphiakaas,1 vanillestok,2 el bloem,150gr suiker, 3 eieren+ 2 eidooiers, citroenzeste van anderhalve citroen,sap van een halve citroen,125ml lightroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenrobot of mixer
Springvorm

Voorbereiding

Citroen raspen
Springvorm voorzien van bakpapier aan de randen en op de bodem

Bereidingswijze

Verpulver de koekjes tot zand met een blender of een keukenrol en meng de verpulverde koekjes met de boter. Verdeel over de bodem van een springvorm,druk goed aan en bak een kwartier in een voorverwarmde oven op 180°C.

Doe de kaas in een grote kom en roer glad met de klopper van de mixer/keukenrobot. Voeg de suiker,de bloem en de vanillestok (geschraapt)toe. Voeg nu één voor één de eieren en de eidooiers toe,daarna de citroenzeste en het citroensap en tenslotte de room. Meng alles goed tot een glad mengsel..niet te lang maar gewoon tot alles goed gemengd is.Giet in de springvorm op je voorgebakken koekjesbodem en bak 15 min op 180°C en daarna nog eens 45min op 150°C.Laat de taart miinium nog eesn 15min in een geslote noven staan.
Laat helemaal afkoelenin de vorm en plaats 12u in de koelkast.
Opdienen met frambozencoulis.

Bron

een vriendin

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten