Lamsbout met rozemarijn en knoflook in rode wijnsaus

  • Frans, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 05-11-2012
  • Lamsbout met rozemarijn en knoflook in rode wijnsaus

    Lamsbout met rozemarijn en knoflook in rode wijnsaus

    Lamsbout met rozemarijn en knoflook in rode wijnsaus

De lekkerste lamsbout met rodewijnsaus

Deel dit recept

Ingrediënten 7 personen
Ingrediënten (voor circa 6-8 personen)
8 teentje knoflook, fijngehakt
2 Lamsbouten met bilpijp, totaal ca. 3,5 kg
60 ml vers limoensap
3 eetlepels rozemarijn, fijngehakt
1 theelepel zout
2 theelepels verse, zwarte peper

Voor de saus:
250 gram gemixte verse kruiden, fijngehakt (bijv. rozemarijn, peterselie, bieslook, etc.)
250 ml rode wijn
450 ml kippenbouillon
400 gram ui, fijngehakt

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bereidingswijze

2) Wrijf de bouten in met het limoensap en daarna met de verse knoflook en rozemarijn. Zorg dat overal ongeveer evenveel zit. Strooi de peper en het zout erover en plaats de bouten in een ovenschaal. Gaar de bouten gedurende 30 minuten en verlaag de temperatuur dan tot 175 graden Celsius.Gaar de lamsbout af in ongeveer een uur of tot een kerntemperatuur van circa 68-70 graden Celsius. Haal de bouten uit de oven en plaats de bouten op een schaal, u heeft het sap uit de ovenschaal nodig voor de saus. Laat de bouten nog 10-15 minuten rusten vóór het serveren.
3) Neem het vocht uit de ovenschaal samen met het aanbaksel uit de schaal en doe dit in een pan. Meng dit met de verse kruiden en ui en bak dit even aan. Als dit goed gemengd is, voeg al roerend de bouillon en rode wijn toe. Verhit op hoog vuur tot het mengsel voor de helft is ingedikt.

Bron

http://www.beefensteak.nl/nl/lamsbout-met-rozemarijn-en-knoflook-in-rode-wijns.html

Serveertip

Serveer de lamsbout en schenk dan pas de saus eroverheen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten