Gestoofde longhaas met Gember

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 05-11-2012
  • Gestoofde longhaas met Gember

    Gestoofde longhaas met Gember

    Gestoofde longhaas met Gember

Onglet of longhaas laat zich uitstekend stoven, uniek en heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 longhazen van ca. 1000 gram
4 eetlepels olijfolie
Verse, zwarte peper
Zout
1 grote ui, gesnipperd
6 teentjes knoflook in dunne plakjes
1 Chilipeper zonder zaadjes, gesnipperd
1 theelepel venkelzaad
1,5 eetlepel koriandezaad
1 limoen
1 kaneelstokje
4 overrijpe gepelde tomaten, geprakt met sap
120 ml Rode wijn
1 stuk gember van circa 4 centimer, gehalveerd
120 ml honing
120 ml sherryazijn of rode wijnazijn
1,5 liter Kippenbouillon
8 takjes dille, samengebonden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 200,01 kcal
Koolhydraten 23,81 g
Eiwitten 1,89 g
Vetten 8,38 g
Benodigdheden
Braadpan

Bereidingswijze

1) Neem een grote pan waar beide longhazen naast elkaar in passen.
2) Wrijf de longhazen in met wat olijfolie, peper en zout en bak deze in een (grill)pan rondom goudbruin.Haal de longhazen uit de pan en zet apart.
3) Giet het vet uit de pan af op ongeveer 2 eetlepels na. Doe dit in de grote pan en voeg de ui, knoflook, chilipeper, venkelzaad, korinaderzaad, limoen en kaneelstokje en bak dit gedurende 10 minuten op middelmatig vuur tot alles goudbruin is.
4) Voeg de tomaten toe en kook het geheel even door. Schraap ondertussen het aanbaksel onder in de pan, los. Wacht tot de tomaten goed zijn opgelost en voeg dan de longhazen toe.
5) Voeg de wijn toe en kook het geheel tot de helft in.
6) Voeg de kippenbouillon, gember, honing en azijn toe tot de longhazen goed onder staan.
7) Verlaag het vuur tot het geheel net niet kookt. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en zout. Laat dit gedurende 2 tot 2,5 uur doorstoven op laag vuur tot het vlees uit elkaar valt.
8) Voor het serveren verwijderd u de dille en perst u de limoen uit.
9) Breng eventueel extra op smaak met nog wat peper, zout en azijn.

Bron

http://www.beefensteak.nl/nl/gestoofde-longhaas-met-gember.html

Serveertip

Serveer dit eventueel met Couscous (of rijst) en bonensalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten