Gevuld speculaas met amandelmijter

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2012
  • Gevuld speculaas met amandelmijter

    Gevuld speculaas met amandelmijter

    Gevuld speculaas met amandelmijter

Leuk met sinterklaas en met de kinderen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
125 g donkerbruine basterdsuiker
1 el koek- en speculaaskruiden
150 g koude boter
1 pakje amandelspijs (300 g)
2 eieren
1/4 bakje garneeramandelen (a 95 g).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
deegroller, bakvorm (20 x 20 cm), ingevet.

Bereidingswijze

Doe het bakmeel, de basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele handen tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Doe de spijs in een kom en kneed er 1 ei door. Rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een vierkante lap en bekleed hier de vorm mee. Schep de spijs in de vorm en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Rol de rest van het deeg uit tot een vierkante lap en bedek de spijs ermee. Druk aan bij de randen. Leg de garneeramandelen in de vorm van een mijter op het deeg. Splits 1 ei en bestrijk het deeg met eidooier. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven.

Bron

AH 11-12

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten