Gevuld speculaas met amandelmijter
- Nederlands, Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 05-11-2012
Leuk met sinterklaas en met de kinderen.
Ingrediënten 8 personen
250 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven125 g donkerbruine basterdsuiker
1 el koek- en speculaaskruiden
150 g koude boter
1 pakje amandelspijs (300 g)
2 eieren
1/4 bakje garneeramandelen (a 95 g).
Benodigdheden
deegroller, bakvorm (20 x 20 cm), ingevet.Bereidingswijze
Doe het bakmeel, de basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met koele handen tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Doe de spijs in een kom en kneed er 1 ei door. Rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een vierkante lap en bekleed hier de vorm mee. Schep de spijs in de vorm en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Rol de rest van het deeg uit tot een vierkante lap en bedek de spijs ermee. Druk aan bij de randen. Leg de garneeramandelen in de vorm van een mijter op het deeg. Splits 1 ei en bestrijk het deeg met eidooier. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
Bron
AH 11-12
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties