1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pasteitje met kipperagout

Pasteitje met kipperagout

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-11-2012

Ingrediënten 4 personen



  • 1 ui
  • 300 g kipfilet (of voor meer smaak en sappiger: kippedijfilet)
  • 1 laurierblaadje
  • 1 stukje foelie
  • 1 kippeboouillontablet
  • 150 g champignons
  • 1 dl droge witte wijn
  • 50 g achterham
  • 35 g boter
  • 35 g bloem
  • 3 el slagroom (light naar keus)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • zout, peper
  • 4 pasteibakjes



Goed basisrecept voor traditioneel ragoutpasteitje. Ook heel makkelijk in grotere hoeveelheden als maaltijd met rijst. Ik maak deze altijd in de winter, van te voren klaarmaken en alleen nog even opwarmen als hapje na een winterwandeling lekker bij het vuur.

Variaties op de ragoutvulling:
- kalfsvlees, stukjes wortel en bleekselderij
- garnalen en doperwtjes
- zalm en asperges

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de ui en snijd hem in stukken.
Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de kip in stukjes.
Snijd de ham in blokjes/stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Breng de ui, kip(dij)filet, laurierblaadje, foelie, bouiilontablet en 4 dl water aan de kook. Laat op laag vuur ca. 20 minuten trekken.
Laat ondertussen de champignons ca. 3 minuten koken in de wijn. Giet ze boven een maatbeker af.
Snijd de kip in stukjes, of trek uit elkaar. Zeef de bouillon boven de maatbeker waar al het wijn/champignonsap inzit. Meet in totaal 4 dl af. (bewaar de rest van de bouillon voor het geval je nog wat extra vocht nodig hebt straks.)
Smelt de boter, roer de bloem erdoor. Blijf roeren totdat een slappe bal ontstaat. Verwarm ca. 3 minuten zonder dat de bloem bruin wordt. Voeg de helft van de bouillon toe. Blijf roeren totdat een saus ontstaat. Roer de rest van de bouillon erdoor. Voeg de kipfilet, champignons en ham toe. Roer de slagroom en de helft van de peterselie door de ragout. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de pasteibakjes in de oven in ca. 7 minuten Vul ze met de ragout. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Bron

Van Piepers tot Pasta



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van De_Bauk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van De_Bauk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top