Kaas pie met gekaramelliseerde ui

  • Engels, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-11-2012
  • Kaas pie met gekaramelliseerde ui

    Kaas pie met gekaramelliseerde ui

    Kaas pie met gekaramelliseerde ui

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 g boter
1 teen knoflook, fijngesneden
600 g rode ui, in halve ringen
2 el bruine basterdsuiker
150 g Cheddar Tophat 48+ (kaas), geraspt
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
8 pak roomboterbladerdeeg (pak 450 g, diepvries), ontdooid
130 g blue stilton 50+ (blauwaderkaas)
1 ei, losgeklopt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Verhit de boter en fruit de knoflook 1 min. Voeg de ui en suiker toe en bak op middelhoog vuur 20 min. tot de ui gekaramelliseerd is. Schep regelmatig om. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Meng de cheddar met de crème fraîche. Bekleed de schaal met 4 plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de ui over de bodem van de schaal. Schep het kaasmengsel erop en verkruimel de Blue Stilton erover. Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol met de deegroller uit tot een rechthoekige lap. Dek de schaal hiermee af en druk de randen met een vork aan. Maak met een mes 4 inkepingen en bestrijk met het ei. Bak ca. 25 min. in de oven.

Bron

AH 11-12

Serveertip

Lekker met spinazie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten