inmaken paprika`s

  • Nederlands, Salade
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-11-2012
  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

  • inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

    Inmaken paprika`s

kijk ze eens lief liggen achter glas, reepjes paprika voor salades en voor gewoon uit het vuistje !

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
kruidenmengsel:
10 zwarte peperkorrels
4 laurierbladeren
250 gr suiker
8 tenen knoflook ( niet gesneden )
2 uien

2,5 kg paprika of roden peper ( kan ook een mix totaal 2,5 kilo)
1 ltr wijn ( rood/wit) of 1 liter wijnazijn
100 gram zout (!)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 244,00 kcal
Koolhydraten 38,80 g
Eiwitten 2,54 g
Vetten 0,38 g
Benodigdheden
grote mengkom, pan van minimaal 1,5 liter inhoud, koksmes, aardappelschilmes, 6 glazen potten met onbeschadigd deksel 750 cc (goed schoonmaken incl deksel)

afwas-teiltje om te chillen
koud water

Voorbereiding

maak de paprika schoon door de kapjes te verwijderen en de zaadlijsten ( witte gedeelten)

snij de paprika in reepjes van 0,5 mm dik ( lengte)
doe dit in een mengkom en bestrooi dit met 100 gr zout.
snij de uien in grove stukken ( halve ringen) en voeg eventueel de hele ongsneden knoflook toe
Meng dit zorgvuldig dan afdekken en 24 uur ( buiten de koelkast ) laten intrekken

Bereidingswijze

Breng de azijn met de suiker, laurier en peperkorrels aan de kook en laat dit 10 minuten trekken.

pak nu het mengsel gezouten paprika ( en andere groenten)

en verdeel deze over de potten.

giet het wijn(azijn) kruidenmengesl (95 graden) in de potten op de rauwe groenten.

sluit de potten, en draai ze op de kop. plaats deze na 24 uur pas rechtop.

zet de potten op een droge plaats om 3 weken (!) te laten rusten. Daarna kan er geopend en geproefd worden.

Bron

pepers-en-paprikas-bewaren-door-middel-van-inmaken

Serveertip

bij of in salades, of in pastasauzen, of pasta

foto`s zijn bijgevoegd, eet smakelijk na 3 weken !

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 04-03-2013

Fijn om te horen dat het gelukt is met het inmaken. Ik was er erg benieuwd naar. Nu ga ik er dus ook mee beginnen. Lijkt me heerlijk!

Fressnapf avatar
Fressnapf 26-11-2012

Hahaha Wim dus het wachten is wel de moeite waard geweest!? Dat is dan extra spannend want dan mogen volgende week mijn potjes open. :)

landmeter avatar
landmeter 26-11-2012

jawel het wachten is voorbij ik heb een potje opengemaakt en wat blijkt ! smaak zout/zoet milde paprikasmaak en geen rare geuren. kortom succesvol en een aanrader ( lekker uit het vuistje of in salade ) vanavond in salade ( dat potje gaat snel leeg !)

landmeter avatar
landmeter 13-11-2012

ik vind het wachten erg moeilijk, maar het snijden viel eigelijk wel mee. Ik "slacht" de paprika`s als volgt. snij het kapje eraf. leg het koksmes overlangs (lengteas) snij in en net als fileren het mes het werk laten doen. een lange plak is het gevolg. dan pas de reepjes snijden maar ik snap dat je met 25 paprika`s ( 2,5 kilo) er enige tijd over doet ( ben zelf 35 minuten bezig geweest met schoonmaken en snijden. Dus er is hoop ! (gniffel)

Fressnapf avatar
Fressnapf 12-11-2012

Ik heb me gisteren het heen en weer staan snijden Wim. Een hele krat vol schone potten gevuld. Het is nu dag 1, maar het lijkt me veelbelovend. Ik bewaar ze bij constante temperatuur beneden, 13 graden, en ben heel benieuwd na de drie weken! Grt. Alex.

landmeter avatar
landmeter 12-11-2012

nog 2 weken wachten , maar zoals het er naar uitziet is het volledig gelukt

alidada avatar
alidada 05-11-2012

Nou ik ben heel benieuwd, ik neem dit recept vast mee en wacht even want 2½ kilo paprika`s kopen... Goed idee die gluhwijn trouwens ;). Het zal niet meevallen om 3 weken te wachten maar daar moet je toch doorheen! nz Mooie duidelijk foto`s trouwens. Groetjes, Louise

deonart avatar
deonart 05-11-2012

Ik bent gek op inmaken... deze komt dus in mijn voorraden kast te staan. Groeten Deon

landmeter avatar
landmeter 05-11-2012

petra, als je het recept volgt ( let op de verhoudingen ) dan is het eindresultaat qua smaak zout/zuur/kruidig/zoet met het knapperige erin heerlijk.Doet een beetje denken aan de turkse inmaak, mijn voorspelling ? kan amper wachten en heb al een beetje geproefd. is heel smaakvol maar hard van smaak ( over 3 weken is dat afgevlakt en beter gemengd.)

pwiggers avatar
pwiggers 05-11-2012

Goed idee! Ga ik zeker proberen. Heb net 6 paprika`s gekocht. Je weet dus zelf nog niet of ze lekker zijn. Ik wacht dus nog heel even af. Laat je het weten als het goed gelukt is? Hartelijke groet, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten