1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. inmaken paprika`s

inmaken paprika`s

Door: landmeter

  • Nederlands, Salade
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-11-2012

Ingrediënten 10 personen


Kruidenmengsel:
10 zwarte peperkorrels
4 laurierbladeren
250 gr suiker
8 tenen knoflook ( niet gesneden )
2 uien

2,5 kg paprika of roden peper ( kan ook een mix totaal 2,5 kilo)
1 ltr wijn ( rood/wit) of 1 liter wijnazijn
100 gram zout (!)


Verder heb je nodig


Grote mengkom, pan van minimaal 1,5 liter inhoud, koksmes, aardappelschilmes, 6 glazen potten met onbeschadigd deksel 750 cc (goed schoonmaken incl deksel)

afwas-teiltje om te chillen
koud water

koken

yep, 10 minuten getrokken en even geproefd ( heel zoet maar kruidig )

yep, 10 minuten getrokken en even geproefd ( heel zoet maar kruidig )
maatkan

beter mee verlegen dan omverlegen, gebruik deze om vloeistofbrandwonde te voorkomen

beter mee verlegen dan omverlegen, gebruik deze om vloeistofbrandwonde te voorkomen
maatkan

kan goed doseren zonder morsen

kan goed doseren zonder morsen
potten

gevuld ? dan deksel erop

gevuld ? dan deksel erop
inhoud

mooi resultaat ?

mooi resultaat ?
bewerking

laat de potten na het vullen en dichtdraaien 24 uur omgedraaid staan ( potten trekken vacuum zo )

laat de potten na het vullen en dichtdraaien 24 uur omgedraaid staan ( potten trekken vacuum zo )
eindresultaat

24 uur blijven ze zo staan daarna rechtop plaatsen. Geschikt voor consumptie na 3 weken.

24 uur blijven ze zo staan daarna rechtop plaatsen. Geschikt voor consumptie na 3 weken.
24 uur in zout

voorbereiding paprika,ui knoflook gesneden en bestrooid met 100 gram zout. heeft nu 24 uur gestaan

voorbereiding paprika,ui knoflook gesneden en bestrooid met 100 gram zout. heeft nu 24 uur gestaan
close-up

voorbereiding paprika,ui knoflook gesneden en bestrooid met 100 gram zout. heeft nu 24 uur gestaan

voorbereiding paprika,ui knoflook gesneden en bestrooid met 100 gram zout. heeft nu 24 uur gestaan
close up

het vocht eraf gieten

het vocht eraf gieten
close up

paprika ui en knoflook gereed voor de potten

paprika ui en knoflook gereed voor de potten
ingredienten

links naar rechts, laurier, suiker en peperkorrels

links naar rechts, laurier, suiker en peperkorrels
wijn

vond nog een oude fles gluhwijn ( zitten ook kruiden en suiker in)

vond nog een oude fles gluhwijn ( zitten ook kruiden en suiker in)
wijn

heel stoffig van het lange liggen ( 2 jaar )

heel stoffig van het lange liggen ( 2 jaar )
ingredienten

suiker laurier en peperkorrels staan klaar

suiker laurier en peperkorrels staan klaar
potten

dit soort potten zijn ideaal, mits schoongemaakt en goed onbeschadigd deksel

dit soort potten zijn ideaal, mits schoongemaakt en goed onbeschadigd deksel
suiker wegen

250 gram suiker

250 gram suiker
pan

een 2 literpan ( ik kook keramisch )

een 2 literpan ( ik kook keramisch )
bewerking kruidenmengsel

de laurier en peperkorrels

de laurier en peperkorrels
bewerking kruidenmengsel

de suiker toegevoegd

de suiker toegevoegd
bewerking kruidenmengsel

een hele liter wijn ( ruikt lekker, is nu nog koud)

een hele liter wijn ( ruikt lekker, is nu nog koud)
kookwekker

mengsel aan de kook brengen, daarna 10 minuten zachtjes laten pruttelen

mengsel aan de kook brengen, daarna 10 minuten zachtjes laten pruttelen
lage stand

aan de kook dan laagzetten ( klein vuur)

aan de kook dan laagzetten ( klein vuur)
potten

alvast de potmaten klaargezet

alvast de potmaten klaargezet
potten

deksel eraf en controleren op vuil !

deksel eraf en controleren op vuil !
potten

de potjes vullen met de paprika,ui en knoflook

de potjes vullen met de paprika,ui en knoflook
koken

zie het eens lekker pruttelen, jammer dat er geen geur verspreid kan worden middels dit medium

zie het eens lekker pruttelen, jammer dat er geen geur verspreid kan worden middels dit medium

Kijk ze eens lief liggen achter glas, reepjes paprika voor salades en voor gewoon uit het vuistje !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de paprika schoon door de kapjes te verwijderen en de zaadlijsten ( witte gedeelten)

snij de paprika in reepjes van 0,5 mm dik ( lengte)
doe dit in een mengkom en bestrooi dit met 100 gr zout.
snij de uien in grove stukken ( halve ringen) en voeg eventueel de hele ongsneden knoflook toe
Meng dit zorgvuldig dan afdekken en 24 uur ( buiten de koelkast ) laten intrekken

Bereidingswijze

Breng de azijn met de suiker, laurier en peperkorrels aan de kook en laat dit 10 minuten trekken.

pak nu het mengsel gezouten paprika ( en andere groenten)

en verdeel deze over de potten.

giet het wijn(azijn) kruidenmengesl (95 graden) in de potten op de rauwe groenten.

sluit de potten, en draai ze op de kop. plaats deze na 24 uur pas rechtop.

zet de potten op een droge plaats om 3 weken (!) te laten rusten. Daarna kan er geopend en geproefd worden.

Serveertip

Bij of in salades, of in pastasauzen, of pasta

foto`s zijn bijgevoegd, eet smakelijk na 3 weken !

Bron

Pepers-en-paprikas-bewaren-door-middel-van-inmaken



Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van landmeter
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top