hamburger-broodje van Renee Pluijm

  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
- Grof gemalen rundernek van de echte slager -
Hamburgerbroodje (liefst brioche of maïsbrood) -
Tabasco -
Worcestershiresaus -
Dijon mosterd -
Crackers (fijngemalen) -
Parmezaanse kaas (geraspt) -
Zeezout -
Zwarte peper uit de molen -
Pancetta of ander mooi buikspek -
Tomaat -
Kropsla -
1 ei

Ingrediënten voor de hamburgersaus:

- 1 ei -
Dijon mosterd -
Zonnebloemolie -
Zeezout -
Zwarte peper uit de molen -
Citroensap -
Rode ui -
Dragon -
Bladpeterselie -
Zongedroogde tomaat -
Zwarte olijf -
Augurk -
Kappertjes -
Extra vergine olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Als eerste de pancetta krokant bakken.

Hamburger
Begin met het gehakt met de hand goed te mengen met de smaakmakers tot een
homogene massa.
Met vochtige handen platte schijven maken uit het gehakt.

Saus
Doe de eierdooier in de kom met een lepeltje mosterd.
Terwijl je de eierdooier en mosterd snel roert met een garde,
druppelsgewijs de olie toevoegen totdat de saus dik genoeg is voor
mayonaise.

Hierna zout, peper en citroensap toevoegen.
De overige ingrediënten (rode ui, dragon, bladpeperselie, zongedroogde
tomaat, zwarte olijf, augurk, kappertjes)
fijnhakken en door de saus roeren.
Als laatste olijfolie naar smaak toevoegen.

De hamburger rosé bakken op een kokend hete plaat/pan.
Snijdt het broodje open en bak deze ook kort mee.

Beleg het broodje met sla, een laagje saus, de hamburger, pancetta en de
tomaat.

Bron

Renee Pluijm

Serveertip

ook lekker met gekaramelliseerde uien!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

will_s avatar
will_s

Doorsturen

Home Recepten