Gegrilde polenta met perzik chutney en kip

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 04-11-2012

Gebakken plakjes polenta met een heerlijke perzikchutney en een stuk gegrilde kip.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Chutney:

250 gr perziken, geschild en in stukjes
Kwart ui, gepeld en in blokjes
50 gr suiker
Snufje cayennepeper
Snufje zout
1/2 tl gemberpoeder
50 ml witte wijnazijn

Polenta:

250 ml bouillon
125 ml slagroom
185 gr grof maismeel of polenta
30 gr boter
50 gr parmezaanse kaas, geraspt
2 el zonnebloemolie
4 kipfilets
1 pond sperziebonen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 rechthoekig bekleed met vershoudfolie

Voorbereiding

Chutney:

Alle ingredienten in een kleine pan aan de kook brengen. Zet het vuur laag en 30 min zachtjes laten koken.
De chutney krijgt de consistentie van vloeibare jam.
Schep de warme chutney in een glazen pot met schroefdeksel. Sluit de pot, laat hem afkoelen en zet de pot tot gebruik in de koelkast.

Polenta:

Schenk bouillon en slagroom in een pan, roer het maismeel erdoor en al roerend circa 20 min op laag vuur koken. Uiteindelijk moet er een dikke pap ontstaan.
Doe dan de kaas en de boter er in en meng alles grondig.
Stort het mengsel in het cakeblik, laat het afkoelen en opstijven totdat je het nodig hebt.

Bereidingswijze

Polenta:

Snij hem op een snijplank in plakken van 1 cm.
Verhit olie in een koekenpan of grilpan en bak de plakjes aan beide zijden goudbruin.

Bak de kip knapperig met peper en zout en kook de sperziebonen gaar.

Serveertip

Serveer de plakken polenta zeer heet met de perzikchutney en gegrilde kip.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten