Garnalen in olie met knoflook
- Spaans,
- 0-10 min.
- Geplaatst op 04-11-2012
Een zeer succesvol experiment dat één van de hapjes was bij een uitgebreid tapasmenu.
Ook heel makkelijk van te voren klaar te maken en dan opwarmen in de oven voor serveren.
Ingrediënten
250g Gamba`s of andere garnalen2 tenen knoflook
2 eetlepels ketjup
Scheut whisky of cognac (+/- 3 eetlepels)
4 eetlepels witte wijnazijn
Flinke scheut olijfolie (bij voorkeur v/d eerste persing)
1 theelepel gedroogde Spaanse peper
Zout
Benodigdheden
Wok of pan met anti-aanbaklaagBereidingswijze
Doe een beetje olie in de wok met vuur op hoog.
Wok de garnalen ongeveer een minuut. Verwijder de garnalen van de pan en zet apart.
Plaats wok weer op het hoge vuur. En voeg de alcohol toe. Laat 10 seconder verdampen en voeg azijn toe. Laat ook deze 10 seconden verdampen. Voeg nu de ketjup toe. Onder constant roeren de massa laten inkoken. Als het dik en plakkerig wordt, voeg je de knoflook en Spaanse peper toe. Even omscheppen en dan de garnalen erbij. Zet vuur laag nadat de garnalen en halve minuut hebben meegebakken.
Voeg een flinke scheut olijfolie toe en laat de garnalen garen afhankelijk van hun formaat kan dit een paar minuten duren.
Zout toevoegen naar smaak.
Eet smakelijk!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties