trittole met worst en boerenkool

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-11-2012
  • trittole met worst en boerenkool

    Trittole met worst en boerenkool

    Trittole met worst en boerenkool

een italiaans-hollandse smmak iets anders maar wel lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rode uien, in parten +
1 venkel, in dunne plakjes +
2 el olijfolie +
1 teen knoflook, fijngesneden +
1 tl gedroogde oregano +
1 zak boerenkool (300 g)
+
1 schaal Toscaanse worstjes (6 stuks) +
300 g pasta trottole (zak 500 g) +
chilipeper (molentje 26 g)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat, en kookpan, en hapjespan

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 200 graden

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de ui en de venkel erover. Meng in een kom 2 el olie met de knoflook en de oregano en besprenkel de groenten hiermee. Rooster de groenten in ca. 25 min. gaar. 2. Kook ondertussen de boerenkool in water met zout in ca. 20 min. gaar. Snijd de worstjes in stukken van 2 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak het vlees in 5 min. gaar. Giet de boerenkool af en voeg toe aan de worst. Breng op smaak met peper en zout. 3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pasta in een schaal. Meng de geroosterde groenten en de boerenkool-met-worst erdoor. Bestrooi met chilipeper naar smaak. Lekker met grofgeraspte Pecorino Romano (kaas).

Bron

allerhande nr 11, 2011

Serveertip

Houdt u van een bite? Vervang de boerenkool dan door broccoli. Kook 500 g broccoliroosjes 3 min. en meng met de worst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten