Dikke aardappel/venkel soep
- Goedkoop en snel, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-11-2012
Een dikke en romige soep, lekker op een wat koude of regenachtige dag.
Ingrediënten 2 personen
-1 venkel, in kleine stukjes gesneden.-1 grote ui, fijngesneden.
-2 (grote) tenen knoflook, geperst of fijngesneden.
-6 kleine/2 grote kruimige aardappels, zonder schil in kleine blokjes.
-1 groente bouillonblokje
-500 ml water
-olie om te bakken
-bosje peterselie, fijngesneden
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 289,36 kcal |
Koolhydraten | 47,21 g |
Eiwitten | 6,99 g |
Vetten | 5,92 g |
Benodigdheden
Staafmixer en kookpan.Bereidingswijze
1. Zet een kookpan met olie op middel hoog vuur, voeg dan de ui en knoflook toe. Bak tot deze glazig zijn en voeg dan de venkel toe. Bak dit een paar minuten tot het lekker begint te ruiken.
2. Voeg de 500 ml water, de aardappelblokjes en het bouillonblokje toe. Laat 15 minuten koken.
3. Haal de pan van het vuur en mix met de staafmixer het tot een dik, romig en glad geheel.
Serveertip
Serveer met een flinke berg fijngesneden verse peterselie op de soep.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties