Dikke aardappel/venkel soep

  • Goedkoop en snel, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-11-2012

Een dikke en romige soep, lekker op een wat koude of regenachtige dag.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
-1 venkel, in kleine stukjes gesneden.
-1 grote ui, fijngesneden.
-2 (grote) tenen knoflook, geperst of fijngesneden.
-6 kleine/2 grote kruimige aardappels, zonder schil in kleine blokjes.
-1 groente bouillonblokje
-500 ml water
-olie om te bakken
-bosje peterselie, fijngesneden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 289,36 kcal
Koolhydraten 47,21 g
Eiwitten 6,99 g
Vetten 5,92 g
Benodigdheden
Staafmixer en kookpan.

Bereidingswijze

1. Zet een kookpan met olie op middel hoog vuur, voeg dan de ui en knoflook toe. Bak tot deze glazig zijn en voeg dan de venkel toe. Bak dit een paar minuten tot het lekker begint te ruiken.

2. Voeg de 500 ml water, de aardappelblokjes en het bouillonblokje toe. Laat 15 minuten koken.

3. Haal de pan van het vuur en mix met de staafmixer het tot een dik, romig en glad geheel.

Serveertip

Serveer met een flinke berg fijngesneden verse peterselie op de soep.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten