Semifreddo light

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-11-2012
  • Semifreddo light

    Semifreddo light

    Semifreddo light

In het nieuwe kijk- en kookboek Food & the City neemt Christine Van Imschoot je onder andere mee naar Turijn. Niet alleen dankzij de smakelijke verhalen, heerlijke culi-adressen en foto`s waarvan het water je in de mond loopt, maar ook dankzij de originele recepten die ze bij elke stad heeft verzameld en die samen een uitgebreid menu vormen. Zo kun je ook als je er niet bent, van de smaak van de stad genieten!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eiwitten
2 eetlepels fijne suiker
100 gram halfharde nougat, verkruimeld
150 gram Griekse yoghurt
2 eetlepels poedersuiker
1 eetlepel ahornsiroop of golden syrup

voor de afwerking:
verkruimelde nougat of gehakte pistachenootjes
Nutella
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf met de fijne suiker. Meng de verkruimelde nougat, de yoghurt, de poedersuiker en de siroop er voorzichtig door. Schep het mengsel in kleine glaasjes en strooi er nog wat verkruimelde nougat of pistachenootjes op. Laat de semifreddo minstens 2 à 3 uur opstijven in de diepvries.

Bron

http://ciaotutti.nl/page/2/

Serveertip

Laat de semifreddo voor het serveren een klein beetje ontdooien (het moet, zoals de naam al zegt, nog half bevroren zijn). Garneer met een lepeltje Nutella en serveer onmiddellijk.

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 02-11-2012

mooi recept groet ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten