gezonde spitskool- ovenschotel
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-11-2012
Een heerlijke en voedzame overschotel bóórdevol vitamine C! Iedereen lust dit graag (óók kinderen!) en zo zorg je voor wat extra weerstand. Gebruik seizoensgroenten: goedkoop en gezond.
Ingrediënten 6 personen
Aardappelen (de hoeveelheid die je altijd gebruikt voor 6 personen)melk
peper, zout, nootmuskaat
500 g gehakt,
1 grote ui, grof gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 spitskool in dunne reepjes
handvol rozijnen
eetlepel kerriepoeder
t.l. karwij-zaadjes (kummel)
zout/peper
geraspte kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 594,06 kcal |
Koolhydraten | 60,27 g |
Eiwitten | 35,29 g |
Vetten | 21,42 g |
Benodigdheden
Als je een goede anti-aanbakpan hebt, hoef je géén olie of vet te gebruiken voor dit gerecht!Bereidingswijze
maak een smeuïge aardappelpuree met de aardappelen, melk, peper, zout en een snufje nootmuskaat. Stamp lang genoeg, zodat hij écht smeuiig is!
Bak gehakt rul. Voeg ui en knoflook toe, bak even mee. Kerrie en karwij erbij, meebakken. Spitskool in een paar gedeelten toevoegen en blijven roerbakken. Als het te droog wordt doe er dan wat water bij. Doe er tenslotte de rozijnen bij en laat alles een poosje stoven. Afmaken met zout en peper.
doe het gehakt/kool-mengsel in een ovenvaste schaal. Aardappelpuree er overheen en bestrooi dit dan met een royale laag geraspte kaas. Even in de oven tot het een lichtbruin korstje heeft.
Serveertip
Brand je mond niet! Een schepje koude appelmoes ernaast is heerlijk erbij.
Voor een vegetarische variant kun je gerust het gehakt weglaten, verder alles hetzelfde. Ook zo smaakt het nog verrassend goed!
Laatste reacties
Heerlijke schotel! Met de karwij, kerrie en rozijnen, een aanrader, we hebben er van genoten!!